IZRAEL OBJAVIO SNIMAK: Uhvaćeni hamasovci kažu da su ispod najveće bolnice u Gazi skriveni komandosi, sprema se BOMBARDOVANJE?

Palestinsko društvo Crvenog polumeseca (PRCS) tvrdi da su dobili izraelsko upozorenje da evakuišu jednu od bolnica u Pojasu Gaze koja će biti bombardovana, dok su Izraelske odbrambene snage objavile snimak uhvaženih hamasovaca koji o najvećoj bolnici u enklavi govore kao skrovištu palestinskih komandosa.

– PRCS je upravo primio ozbiljne pretnje od okupacionih vlasti da odmah evakuišemo bolnicu „Al Kuds“ u Pojasu Gaze, pošto će biti bombardovana. Od jutros je bilo vazdušnih udara na 50 metara od bolnice – piše u objavi PRCS na društvenoj mreži X (bivši Tviter).


Turska agencija Anadolija podseća da je ranije Danijel Hagari, portparol izraelske vojske, kazao da ne isključuje mogučnost napada na bolnicu „Al Šifa“, najveći medicinski kompleks u Pojasu Gaze.

– U ratu sve opcije su na stolu – rekao je Hagari.

Navodi se da Izrael tvrdi da Hamas ovu bolnicu koristi za svoje sedište.

U postu IDF na X objavljen je snimak svedočenja dvojice hamasovaca koje je izraelska vojska uhvatila prilikom njihovog napada na jugu Izraela 7. oktobra.

Na snimku se vidi kako istražitelj jednog od pripadnika Hamasa pita za vezu tunela koje je palestinska ekstremistička organizacija iskopala u Pojasu Gaze sa tamošnjim bolnicama.

On je kazao da su „oni većinom skriveni u bolnicama“.

– U „Al Šifi“, na primer, postoje podzemni nivoi… Oni ih koriste za dostavu eksploziva, oružja, hrane i medicinske opreme – naveo je hamasovac.


On je potom upitan da li sve to tu isporučuje vojnicima Al Nukbe (Hamasovi komandosi koji su učestvovali u upadu u izraelske kibuce) i brigadama Al Kasam.

– Rekao sam vam, Al Šifa je skrovište koje neće biti pogođeno. Za njih je bezbedno, to je ono što znamo – kazao je hamasovac, a njegov mlađi saborac je takođe potvrdio da je to čuo za bolnicu „Al Šifa“.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/aa.com.tr/IDF)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare