SAZNAJEMO! Nova odluka Vlade Srbije: Penzionerima račun za struju znatno niži 

Vlada Srbije danas je usvojila novu uredbu kojom se penzionerima koji primaju penziju nižu od 22.000 dinara, umanjuje račun za struju u iznosu od 1.000 dinara.

Kako saznajemo, ova uredba stupa na snagu odmah, pa se umanjene odnosi na prvi sledeći račun za struju koji stiže u novembru.

U Srbiji ima 1,6 miliona penzionera, a primanja ispod 22. 000 hiljade ima grupa penzionera koji primaju invalidsku i porodičnu penziju, kao i penzioneri iz grupe samostalnih delatnosti, odnosno poljoprivredne penzije.

Još jedna lepa vest za najstarije građane stiže već za koji dan kada kreće isplata prvih uvećanih penzija za mesec oktobar.

Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje je objavio da će isplata početi 2. novembra, a završava se 13. dana u mesecu, a odnosi se na penzionere koji primanja dobijaju putem tekućih računa i na one koji penzije primaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Uvećane penzije za 5,5 odsto prvo mogu očekivati penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti, isplata za ovu grupu penzionera biće drugog dana u mesecu novembru, dok 4. i 6.novembra svoje uvećane zarade mogu očekivati penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni.

Desetog novembra sledi isplata za penzionere Republike bivše SFRJ, a svoj novac istog datumai 13. novembra dobijaju penzioneri iz kategorije zaposleni kada se i završava isplata oktobarskih penzija.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare