POZNATI NOVINAR ZBOG DERBIJA DOŠAO U SRBIJU! Ostao u šoku posle odlaska u beogradski restoran: Barmen nas prepoznao, a konobar… 

Poznati novinar gost je Beograda i ostao je prijatno iznenađen prvim, snažnim utiskom o srpskom glavnom gradu.

Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas gost je Beograda ove nedelje, jer je došao na večiti derbi u košarci, Partizan – Crvena zvezda(četvrtak, 18.30).

Autor podkasta na specijalizovanom portalu „Basket njuz“ ostao je u šoku kada je shvatio da glavni grad Srbije „diše“ za košarku i da je ona bez ikakve dileme sport „broj jedan“ u Srbiji, uz čast fudbalu, tenisu i ostalim sportovima koji ipak zauzimaju drugo mesto i niže.

– Jednostavno, beogradske stvari. Barmen nas je prepoznao i pitao nas da predvidimo ko će pobediti, Partizan ili Crvena zvezda, nakon što je pohvalio sadržaj koji objavljujemo na našem portalu. Dok smo bili u restoranu, konobar je primetio da pregledam profil Šabaza Nejpijera na sajtu Evrolige i našalio se ‘Nadam se da će taj tip sutra da promaši svaki šut’ – napisao je Litvanac.

Urbonas je odabrao pravo vreme za posetu Beogradu, jer će košarkaški derbi biti odigran i u ponedeljak, u okviru ABA lige.

Loše igre oba tima na startu sezone podigla su (uvek užarenu) temperaturu predstojećih utakmica i sigurno je da će dva meča večitih rivala biti spektakli, o kojima već priča ceo grad.

– Deluje kao da se ovi košarkaški razgovori vode na svakom ćošku ovde – dodao je Urbonas.

Vest dana u vezi sa derbijem u sredu je informacija da će Zvezda biti značajno oslabljena zbog povreda kapitena Branka Lazića i beka Nemanje Nedovića, kao i da njeni navijači neće biti u Štark areni, jer Delije nisu pristale na Partizanovu ponudu da dobiju 300 karata.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport/Mondo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare