Obradović posle pobede u večitom derbiju: „Veče koje nikad nećemo zaboraviti, trijumf je psihološki važan“

Košarkaši Partizana su slavili protiv Crvene zvezde sa 88:86 u prvom večitom derbiju ove sezone, gde su igrali u ovkiru 5. kola Evrolige! Veoma teška pobeda za crno-bele, koji su u poslednjih 10 minuta nadoknadili minus od čak 12 poena, te su nadoknadili.

Trener Partizana, Željko Obradović, imao je poprilično kratak komentar o samoj utakmici.

– Neverovatna igra, neverovatna pobeda i veoma sam ponosan na ovaj tim, kao i na ljude koji nas podržavaju. Još jedno veče koje ćemo teško ikada zaboraviti – kratko je Željko Obradović prokomentarisao utakmicu, gde je njegov tim slavio posle neverovatne završnice.

Čestitke, da li je i veliki kvalitet kad tim veći deo utakmice ne odigra dobro ni u odbrani ni u napad, pa slavi protiv rivala

– Mi smo dominirali u prvoj četvrtini i skoro čitavo prvo poluvreme, prestali smo da igramo pametno što je bila odlika, a onda su se ispoljile one stvari koje nam se dešavjau, a to je kad nisi u bonusu i primaš poene. Svaki trening, svaki dan, svaki tajmaut je posvećen tome da se priča o tome, o bitnim stvarima koje su bitne, a to je to. Problem što se Zvezda vratila jeste što nismo koristili faulove, to je jedan na jedan, mis-meč, a onda smo prestali da igramo pametno u napadu, krenuli da soliramo i to je bio razlog što se Zvezda vratila, igrali su izvanredno i mi smo uspeli da preokrenemo. Adapitrali smo se, igrali sa četiri niska, ovde su prelomila i bacanja gde smo pogađali, a Zvezda nije. Ponosan sam na igrače što smo se vratili, energija je bila kao i uvek, čestitke na pobedi i mislim da je ovo bilo psihološki veoma važno za nas.

U momentu su bili 64:75, šta ste rekli u tom momentu kad je došlo do tog rezultata?

– Probali smo da promenimo odbranu i da u napadu radimo stvari koje su bile inače postavljeno sa istim planom gde i kada treba da napadamo, promenili smo odbranu i to nam je dalo rezultat, mislim da je ova utakmica sve ono što je lepota košarke, takvih preokreta je bilo dobrih momenata i na našoj i na njihovoj strani i ko god je došao, ja sam imao puno gostiju, imali su da vide nešto fantastično, imali su priliku da vide neverovatnu košarkašku utakmicu u Evroligi. Utakmica je takva da kad god pripremaš i kako god, uvek na utakmici samoj moraš da tražiš rešenje, neki od mojih igrača su imali probleme, probleme sa povredama, pokušavali da daju sve od sebe, konkretno, pričam o Smailagiću koji nije trenirao, već je došao na trening i odigrao je 18 minuta.

– Kevin koji ima problem s obe noge, sutra će ići da snimi, kakva je situacija ne znam, imao je želju i to je važno i želim da se zahvalim na tome. Mislim da kad se pogleda minutaža, poeni, skok, penali, ovo je timska pobeda, to me raduje i mislim da ovakva pobeda i na ovakav način treba da nam da samopouzdanje i moramo da se vratimo na način igre. Prvi put imamo neke procente šuta koji su normalni, kao prošle godine. Do ove utakmice u Evroligi smo imali katastrofalne procente, to jer uzimamo teške šuteve. Večeras smo prvi put u tom segmentu bili pametniji i nije slučajno što smo ubacili devet od 20. Ponavljam, u ovom ritmu igranja, veoma je važno da se odmore, da imaju glavu odmornu, ja sam posle Mege pogledali smo snimak, nismo radili trening. Sinoć smo radili trening koji je bio relaksirajući se, imaće sl obodan dan, imaćemo trening u subotu i u ponedeljak igramo, tu je priča, detalji, a to je važno u ovom kalendaru i da shvate da kroz male detalje dolazimo do stvari koje želimo da unapredimo u igri.

Imao je pitanje Željko Obradović i tome da li će Dubai u Evroligu?

– Moje mišljenje jeste da nazovete direktora ABA lige i sve te koje su vam pričali, pošto ja nemam pojma o čemu se radi. Zamislite da se još bavim time, uz ovo što imamo s timom i ovim utakmicama, da se bavim i time da li će Dubai da igra. Sačuvaj me Bože, ali najiskrenije, ja nemam te informacije, ja prvi put čujem. Izvinjavam se, ali ja sam koncentrisan na moj tim. Bilo je pitanje na prošloj o novom igraču, nemam vremena, ja stvarno nemam vremena, vi shvatate šta znači igrati dva derbija u dva dana, a kad prođe derbi, idemo u Baskoniju, pa sledeća utakmica, Split ne znam kako ćemo ići, da li ćemo autobusom, da li će trajati 14 sata, u tom smislu…

Čestitam na povratku i pobedi, pričali ste o detalji, psihologija, koliko je važno za Kaminskog, Doužera da vide da u prvom derbiju mogu da budu nosioci. Jaramaz vraća u formu, Aleksa heroj..?

– Da… konkretno, Kaminski je otvorio utakmicu izvanredno i igrao je pametno, a onda je naišao kad odbrambeno nije radio stvari koje treba i opet je komunikacija između njega i svih igrača bila pogrešna i rezultiralo je lakim poenima, što se tiče Pi Džeja, ulazak u prvom poluvremenu je bio loš, imamo razgovore po ceo dan, zato im pričam da nemam vremena za druge stvari, on je, opet ću reći, kao Kaminski, pametan igrač i razume igru. Utoliko je meni teže da ponekad gledam na terenu kako nema agresivnost, kad to kažem, mislim u napadu, na sreću u napadu je uradio, bio je jedan trenutak kad sam dao loptu, nije odigrao dobro, posle je tražio loptu i ponovio napad. Tim čini 12 igrača, tim čine male stvari i ja znam da će nam svi biti potrebni i znam da će shvatanje igre jeste nešto što je važno. Aleksa ima ogromnu energiju, doprinosi timu, Aleksa ima i loših stvari, to on i ja pričamo, ja nikad neću biti zadovoljan ni posle jedne utakmice, zato što ja gledam na drugi način, to je moj posao, ja sam trener. Ako osete igrači da imaju zadovoljstvo, to je katastrofa, ja ću se truditi da sve te stvari za korekciju igre da nastavim da radim, da ističe stvari, on je odradio  veliki posao, sa energijom, ukradenom loptom, trojkom, ali to je ona stepenica koju mora da pređe kao igrač ako želi da bude top-top igrač.


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare