FIORENTINA DEMONSTRIRALA MOĆ I BROJALA DO ŠEST! Čuka upisala još jedan poraz u LK – Viola bez problema opravdala ulogu favorita!

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su težak poraz na gostovanju Fiorentini u trećem kolu Lige konferencija.

Fiorentina je opravdala ulogu velikog favorita pobedila rezultatom 6:0.

Nije se predala Čuka u samom startu, nisu Brđani došli u Firencu sa belom zastavom iako su igrali protiv tima koji je bio favorit, ali nažalost, splet okolnosti je bio takav da se već posle uvodnih minuta meča znalo ko će iz ovog duela odneti ceo plen.

Pritisak, neiskustvo igranja ovakvih mečeva, manjak koncentracije u određenim momentima, sve je to uticalo na to da Čuka večeras upiše i treći poraz u Evropi.

Ovo je definitvno bilo ono veče koje što pre mora da se zaboravi, ali i da se izvuku pouke, kojih ima na pretek. Tim sa Banovog brda ovog četvrtka upisao je i treći poraz u grupnoj fazi Lige konferencije, večeras, na stadionu „Artemio Franki“ slavila je Fiorentina rezultatom 6:0.

Igrao se treći minut kada su igrači Čukaričkog odigrali visok presing na protivničkoj polovini, što je rezultiralo „krađom“ lopte i odmah zatim usledila je prva šansa na meču. Brzonogi Bojica Nikčević na desnom boku dobio fenomenalnu loptu od Atenđuija, ušao u kazneni prostor rivala, potom snažno opalio po lopti ali je za malo bio neprecizan.

Uzeli su potom domaćini loptu u „svoje noge“ i gotovo iz prve šanse na utakmici došli do vođstva. Nakon jedne duge lopte nespretno je odreagovao Ognjen Vranješ, lopta ga je preskočila i došla kod Beltrana, koji u toj situaciji nije imao težak zadatak, pa je snažnim udarcem pogodio dalji ugao i zatresao mrežu koju čuva iskusni Nemanja Belić.

A onda, još jedna duga lopta i još jedan problem za goste, ovog puta, Beltran se „prošunjao“ iza leđa Luke Subotića, i efektnim lob udarcem matirao Belića, koji je još jednom morao da vadi loptu iz sopstvene mreže.

Potom je viđena fenomenalna akcija Brđana, koja je krunisana slabim šutem Adetunđija. Nakon početne „uspavanke“, trgao se Čukarički i u 20. minutu ponovo zapretio, a malo je falilo da se smanji zaostatak,. Posle odlične akcije po desnom boku, loptu u šesnaesterac zavrnuo je Rogan, a visoki napadač nije se baš najbolje snašao, te je bio prilično lak zadatak za golmana Viole.

Želeli su Brđani da što pre postignu gol, a na drugoj strani, motiv kod domaćina je i dalje postojao, želeli su fudbaleri Fiorentine da još neki put upišu u strelce, i u tome su uspeli u 28. minutu. Ovog puta, evrogol u režiji Mikome, koji je snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora „skinuo“ pauka i uvećao prednost svog tima.

Na svu, već postojeću muku, crveni karton je u 38. minutu dobio Luka Subotić, koji je nespretnim startom naterao sudiju da najpre izvadi žuti, a nakon gledanja VAR snimak, ipak promeni svoju odluku i pošalje talentovanog štopera u svlačionicu.

Samo minut kasnije, odlična prilika je za Čukarički! Ivanović je sa leve strane izveo faul, a Tošić je sam kao duh, volej udarcem pokušao da zatrese mrežu rivala, ali neuspešno. Na ivici zadatka ponovo je bio Teraćiano.

Kada se sve sabere i oduzme, Fiorentina je zasluženo imala visoku prednost protiv srpskog predstavnika na poluvremenu. Rani gol domaćinu je dao prostor da u nastavku potpuno opušteno napadne Čukarički koji se nije najbolje snašao na teškom gostovanju. Već posle 10 minuta bilo je 2:0, a 29. je pao i treći gol. Tačka na loše poluvreme bio je crveni karton Luke Subotića u 38. minutu.

Pokušao je Matić trostrukom izmenom da razmrda ekipu, pa su umesto Adetunđija, Ivanovića i Docića, šansu dobili Cvetoković, Adžić i Serafimović.

Već u 49. minutu, mladi Cvetković je pokazao kakav talenat poseduje, i zbog čega ga mnogi mnogi smatraju za jednog od najperspektivnijih napadača na ovim prostorima.

Uspeo je da odbrani Fiorentine pobegne mladi Cvetković i nakon sjajnog soloprodora obroba svoj udarac, koji je nažalost prošao pored leve stative domaćeg gola.

Domaćini su nastali sa ofanzivom, lopta je sve više bila u njihovim nogama, a do novog pogotka čekalo se sve do 64. minutu, kada je na scenu nastupio Sotil. Trebalo mu je samo osam minuta da pokaže o kakvom igraču je reč. Namestio je loptu, i iz slobodnog udarca pogodio gornji desni ugao Belićevog gola.

U istom ritmu je nastavljen meč, a u strelce se upisao i Martinez Kuatra. Igrao se 75. minut, kada je ponovo odbrana Brđana posle prekida loše intervenisala. Loptu je promašio Endijaj, a Martinez Kvarta je samo prosledio loptu u mrežu nemoćnog Belića.

Nažalost, tu se domaći fudbaleri nisu zaustavili. Novi lep gol postigao je Maksi Lopez je u 83. minutu imao puno prostora za udarac, što je i iskoristio. Šutirao je precizno sa dvadesetak metara od gola i tako stavio tačku na ovaj meč.

Posle tri kola Čukarički još uvek nema bod, ali ima lošu gol razliku, čak 11 primljenih i samo jedan postignut gol. U narednom kolu, na stadionu u Leskovcu ugostiće Fiorentinu koja je trenutno na prvom mestu zbog dobre gol razlike.

Ekipa iz Firence ima pet bodova, isto toliko uz lošiju gol razliku imaju Ferencvaroš i Genk koji su ovog četvrtka odigrali utakmicu bez golova.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare