LAJPCIG – ZVEZDA (SASTAVI): Poznato koje igrače je Bahar odabrao! Crveno-beli na NAJTEŽEM ISPITU idu po senzaciju!

Crvena zvezda od 21 čas kao gost igra utakmicu trećeg kola Lige šampiona protiv Lajpciga na Red bul areni.

Tok meča moći ćete da pratite uživo na Kurir sportu.

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović – Bukari, Ivanić – Endijaj.

Uoči meča:

Beogradski klub je evidentno u krizi igre, što se najbolje videlo za vikend protiv Javora, kada je izvojevana pobeda, ali uz Tantalove muke. Crveno-beli se nalaze na teškom ispitu u Nemačkoj, jer Lajpcig sa sastavom kojim raspolaže trener Marko Roze predstavlja izrazitog favorita.

Pomenute muke iz meča sa ivanjičkim klubom čekaju izabranike Baraka Bahara i na Red bul areni, ali raduje činjenica da je Zvezda iz te loše igre i krize rezultata u prvenstvu izašla na megdan prvaku Evrope Mančester sitiju i pružila dostojan otpor.

Nemac na klupi „bikova“ jako dobro poznaje našeg predstavnika, jer je pre pet godina vodio „mlađeg brata“ kompanije Red bul, austrijski Salcburg. Treba očekivati da će biti silno motivisan da se revanšira beogradskom klubu za neverovatan preokret koji su tada režirali El Fardu Ben i kompanija i da izvede najjači mogući sastav.

Ni Lajpcig, kao ni Zvezda, nije u nekoj fantastičnoj formi u prvenstvu, za vikend su pobedili Darmštat na gostovanju (3:1), ali nisu briljirali. Osvajanje tri boda minulog vikenda je prva prvenstvena pobeda u poslednjih mesec dana, što govori da se s Nemcima može igrati. Našem klubu najveća opasnost preti od napadačke četvorke, jer Marko Roze forsira formaciju 4-2-4, koja se u defanzivi transformiše u 4-4-2. Udarne igle i prve napadačke violine predstavljaju Ćavi Simons i Lois Openda, letošnja pojačanja iz PSV i Lansa.

Uz njih dvojicu, napadačku četvorku dopunjuju prekaljeni Emil Forsberg i verovatno nova zlatna koka Bendžamin Šeško, koji je veliki potencijal.

Kada je reč o crveno-belima, stručni štab i navijače je obradovala vest da su i Osman Bukari i Hvan In Bom otputovali sa ekipom u Nemačku i verovatno će biti spremni za duel sa osvajačem Superkupa Nemačke. Srpskog predstavnika očekuje težak meč, ali uz pametnu igru i malo sreće ništa nije nemoguće.

– Motivacija se u Zvezdi ne dovodi u pitanje. Idemo na megdan odličnoj ekipi, jednoj od najboljih u Nemačkoj. Mislim da se malo i potcenjuju u Srbiji, ali su izuzetno brzi, transformišu se vrhunski iz odbrane u napad. Neće biti lako, ali tako je u Ligi šampiona – kaže Stefan Mitrović i dodaje:

– Izuzetno su brzi, imaju sjajne individualce koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Mnogo dobrih igrača, zaista, i od svakog preti opasnost na određen način. Priliku vidim u našoj disciplini. Moramo da budemo pametniji od njih na terenu i da ih uvedemo u naš ritam. U tom slučaju možemo do pozitivnog rezultata.

Odnos s nemačkim klubovima: Nemci vode sa 16:14, uz pet remija.

Zanimljivo je da će ovo biti 36. meč Crvene zvezde protiv nekog nemačkog kluba. Odnos pobeda i poraza je blago na strani bundesligaša – 16:14 uz pet remija. Prvi put crveno-beli su gostovali u Nemačkoj u sezoni 1969/70, kada su poraženi od Forverca.

Najčuveniji su svakako dueli s Bajernom iz Minhena u sezoni 1991/92, kada je Zvezda trasirala put do finala i čuvenog Barija. Poslednji put beogradski klub je gostovao Hofenhajmu u sezoni 2020/21, kada je poražen 2:0.

Grupa G

Lajpcig – C. zvezda 21.00

Jang bojs – Mančester s. 21.00

  1. Mančester s. 2 0 0 6:2 6
  2. Lajpcig 1 0 1 4:4 3
  3. Jang bojs 0 1 1 3:5 1
  4. C. zvezda 0 1 1 3:5 1

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare