KOSTINI RODITELJI SREĐUJU STAN? Bili smo u zgradi u kojoj su živeli Kecmanovići: U hodniku prašina, a komšije tvrde da se čuje bušilica

U stanu u kojem je Kosta Kecmanović, dečaka-ubica koji je 3. maja izvršio masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kada je pobio devetoro svojih drugova i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove, živeo sa roditeljima, prema tvrdnjama komšija odvijaju se nekakvi radovi. 

Naime, prema rečima stanara ove zgrade, u vertikali stana u kojem su živeli Kecmanovići čuje se bušilica. Kako su oni istakli ispred vrata porodičnog doma Kecmanovića vidi bela prašina koja ih asocira na to da se u stanu odvijaju grubi radovi. Kako tvrde, u navratima čuju se mašine, što komšije povezuju sa renoviranjem stana! 
– Na spratu gde je njihov stan čuju se bušilice, doduše nikoga nismo videli. Moguće je da su to neki sitni radovi, ali velika količina prašine izlazi iz njihovog stana. Slabo dolaze, stan ne mogu da prodaju, očigledno je da žele da srede porodični dom, nakon svega što se desilo – kažu komšije Kecmanovića koji su želeli da ostanu anonimne.

Kako tvrde, ovo nisu jedini radovi koje porodica sprovodi od kada se dogodio masakr.

– Farbali su vrata, Miljana je dolazila u stan, uzimala neke stvari, dođe povremeno tu. Ne viđamo je, zadrži se par sati, pa je verovatno, dok je sama odlučila da sredi porodični dom. Njima je imovina blokirana, pa ne verujemo da sređuje stan kako bi ga prodala, već da ga promeni kako se ne bi sećala vremena dok je živela tu sa Kostom – kaže komšinica. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv oca i majke Koste Kecmanovića.

Otac maloletnog ubice iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, Vladimir Kecmanović, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti. Prema optužnici, sumnja se da je Kecmanović obučavao dete kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Tužilaštvo je Vladimiru Kecmanoviću predložilo kaznu od 12 godina zatvora, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike streljane u koju je Kosta odlazio po tri godine. 

Takođe, i protiv majke se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK, rečeno je na koferenciji Višeg javog tužilaštva.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je upao u Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ 3. maja u 8.40 časova kada je sa vrata otvorio vatru na radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i ubio ga. Potom je pucao na tri devočice koje su se našle u holu škole. Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju, gde je pucao na učenike svog odeljenja VII-2,, kada je ubio šestoro đaka, a ranio petoro i nastavnicu Tatjanu Stevanović.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare