Finci napravili katastrofalnu grešku! Ruski komandant upozorava: Sledeća su Putinova meta (VIDEO)

Andrej Guruljov, bivši ruski vojni komandant i sadašnji član parlamenta, sugerisao je na državnoj televiziji da bi Finska, članica NATO-a, mogla da bude sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina posle Ukrajine, prenosi Njuzvik.

Finska se pridružila vojnom savezu ove godine kao odgovor na Putinovu sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu.

Rusija i Finska dele granicu dugu 1.340 kilometara. Guruljov, bivši zamenik komandanta Južnog vojnog okruga, gostovao je na državnom kanalu Rusija-1. 27-sekundni snimak sa njegovog gostovanja objavio je na Ks novinar Bi-Bi-Sija Frensis Skar.

U septembru je finski javni servis Ile izvestio da Rusija razvija svoju vojnu bazu u Petrozavodsku.

„Užasno je ono što Finci pišu“

– Mi dobro razumemo da se Finska pretvara u drugu Ukrajinu. Nemoguće je ne primetiti ove procese. Danas je raspoloženje u Finskoj uzavrelo, dao sam konkretna uputstva svojim kolegama da pogledaju šta Finci pišu – i to je strašno! Radosno govore da je „Petrozavodsk naš!“ i sve ostalo – rekao je Guruljov.

Ranije ovog meseca, nezavisna ruska istraživačka agencija je izvestila da je novi predsednički dekret sugerisao da bi se Moskva mogla spremati za sukob sa Finskom i baltičkim državama. Ruski vojni analitičar Jurij Fedorov rekao je Agenciji da ponovno stvaranje Lenjingradskog vojnog okruga implicira da se Rusija priprema za moguće sukobe sa baltičkim državama i NATO-om. 

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare