VUČEVIĆ O NOVOM NAORUŽANJU: Nakon 40 godina stigao nam je transportni avion iz Španije, stižu helikopteri iz Nemačke i sa Kipra 

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević govorio je o nedavnoj poseti Kini.

On je naglasio da iz Kine treba da stignu ostali sistemi, a da to nije lako zbog političke realnosti jer smo okruženi državama NATO pakta. -Dobro je da je ministar Momirović bio u prvom planu, a ne ja kao ministar odbrane. Ministarstvo odbrane nije nešto što treba uvek da bude u prvom planu. Ono što je izazov za nas je da ne možete više da kupujete naoružanje u Ruskoj federaciji, zbog ratova i sankcija, Kina može, ali… Kada pitate na Zapadu, onda kažu šta „Šta će to vama?“ Nakon 40 godina nam je stigao prvi transportni avion iz Španije, istakao je ministar, i dodao:

– Do kraja godine treba da stigne drugi, stižu nam novi helikopteri iz Nemačke i sa Kipra. Ako to uspemo, rekao bih da idemo u dobrom pravcu. To ne znači da zveckamo oružjem, volim to uvek da naglasim. To ne znači suludno trošenje para, trka u naoružanju, to je najglasniji i najvidljiviji odvraćajući faktor za one koji nisu dobronamerni za našu državu.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare