SPEKTAKL NA CRVENOM TEPIHU U BEOGRADU: Evo koje poznate ličnosti su došle na premijeru

Nakon velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu i Sarajevu, film „Čuvari formule“ prikazuje se večeras i u Beogradu.

Publika novo ostvarenje može da pogleda u isto vreme na nekoliko lokacija, a karte za ove projekcije rasprodate su u rekordnom roku.

Crvenim tepihom prošetali su, pored autorske i glumačke ekipe, i mnogobrojni gosti iz sveta filma i sporta, među njima i Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Gordan Kičić, Andrija Milošević, grupa Buč kesidi, Nina Janković, Tamara Dragićević, Miloš Biković, Aleksa Avramović…

Pre početka filma, Bjelogrlić se obratio i tom prilikom je rekao:

– Beograd je Beograd. Nadam se da će se publici dopasti film.

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Film je urađen po motivima romana profesora Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“, a glavne uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare