ŠOK U UKRAJINI! ZVICEROVIM ATENTATORIMA NEMA KO DA SUDI? Predmet u fioci, a zbog ovoga je odbačen postupak protiv „škaljaraca“

Apelacioni sud u Kijevu u Ukrajini doneo je rešenje o odbacivanju predmeta protiv srpskih i crnogorskih državljana koji su učestvovali u na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, 26. maja 2020. godine u tom gradu!

Prema navodima ukrajinskih medija, kriminalna grupa koja je navodno po nalogu škaljarskog klana pokušala da likvidira „kavčanina“, sada se opet našla na meti lokalnih medija, koji izveštavaju da i dalje sudski predmet protiv njih nije formiran.

– Kijevski apelacioni sud poslao je u Podilsku palatu Temide materijale krivičnog postupka po optužbama protiv četvorice atentatora sa Balkana, koji se terete za krivična dela neovlašćeni promet oružja na teritoriji Ukrajine i pokušaja ubistva Radoja Zvicera u centru prestonice – navode ukrajinski mediji i dodaju „da za sada nema ko da sudi u ovom predmetu“.

Kako su dalje naveli, razlog zbog kog je Apelacioni sud odbio podnesak po njima je opravdan.

– Sve sudije krivičnog veća najpoznatijeg suda Ukrajine već su učestvovale u razmatranju ovog postupka i samim tim ne mogu više da učestvuju u krivičnom predmetu – navode mediji i dodaju:

– Pečerski okružni sud grada Kijeva nema mogućnost da formira sudsko veće za razmatranje ovog slučaja. Pa se za sada još uvek ne zna da li neki drugi sud može da preuzme predmet protiv okrivljenih za atentat na Radoja Zvicera.

Ovakvu odluku 12. oktobra donelo je veće koje su činili predsedavajući sudija Vasil Polozenko i sudije koje su učestvovale – Andrii Driga i Olena Sitailo. Kako objašnjavaju, ovaj predmet je i dalje u fioci, a pitanje je da li će ga neki sudija u skorije vreme uzeti u rad.

Prema njihovim navodima, u ovom predemtu oštećeni su Radoje i njegova supruga Tamara Zvicer koja ga je spasila sigurne smrti. Optužnica protiv Srba Milana Brankovića i Petra Jovanovića, kao i crnogorskih državljana Emila Tuzovića i Stefana Đukića upućena je Pečerskom okružnom sudu u proleće 2021. godine i još je u fazi pripremnog razmatranja.

– Osumnjičeni i dalje se nalaze u ukrajinskom pritvor, a Emil Tuzović biće izručen Crnoj Gori zbog drugog krivičnog dela u njegovoj zemlji – navode oni.

Pa da podsetimo, kriminalna organizacija je po nalogu škaljarskog klana pokušala atentat na Zvicera 26. maja 2020. godine u jednom elitnom naselju u Kijevu dok je on džogirao ispred zgrade. Rafalnom paljbom Zvicer je pogođen sa pet metaka, a sigurne smrti spasila ga je supruga Tamara koja je pucala u pravcu napadača.

– Osumnjičeni su se potom dali u beg, a napravili su i niz grešaka tokom bekstva. Prilikom paljenja „smarta“ kojim su se prevozili sa mesta zločina umalo se nisu zapalili, a kasnije su uhapšeni u blizini Odese kada su pokušali da pobegnu – podseća izvor i dodaje da je tako kod Srba i Crnogoraca nađeno oružje, telefoni i pasoši.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare