Bahar: Moja zemlja krvari, ali biću fokusiran na Lajpcig

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar i kapiten Aleksandar Dragović obraćaju se pred gostovanje crveno-belih Lajpcigu u meču 3. kola grupe G Lige šampiona.

Ekspedicija je danas doputovala u kični nemački grad, a utakmica će biti odigrana sutra od 21.00 čas (RTS 1) na „Red Bul Areni“. Ekipa je u kompletnom sastavu, oporavi se Osman Bukari, a sa ekipom su i mladi igrači Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković. 

Zvezda je trenutno poslednja u grupi, pošto je u 1. kolu u gostima poražena od Sitija (3:1), dok je u 2. kolu kod kuće odigrala nerešeno sa Jang bojsom (2:2).

Barak Bahar

Juče sam pričao sa Mihaelom, on je divan dečko, voli fudbal. U jutro 7. oktobra teroristi Hamasa su upali u njegovu kuću, ubili njegopve roditelje i kidnapovali jednu njegovu sestru, koja ima tri godine. Njegova druga sestra ima šest godina, uspela je da se sakrije, ali je čula kako joj ubijaju roditelje. Ostala je neverovatno pribrana, pozvala policiju i čekala satima. Ovo je samo jedan od primera šta se dešava ovih dana.

Kažu da fudbal spaja ljude, kulture, religije. Ja se pitam gde je poštovanje za sve te ljude koji su poginuli u Izraelu. Čitave porodice su spaljene u svojim domovima. Devojčice silovane, pa ubijene. Te zveri su sekle stomake, vadile decu i ubijale. Ubijeno je mnogo malih beba, mnogo dece i žena, mnogo njih je i ubijeno. Mnogo od tih ubijenih je volelo fudbal, Barselonu, Real Madrid, Liveprul..Pitam se da li se sve radi zbog novca, fudbalski svet je zaista raziošaravajući. 

– S druhge strane, mi smo sad u Nemačkoj. Njigovi klubovi Verder, Bajern, Dortmund stali su na stranu žrtava. Moj klub Crvena zvezda odlučio je da stane na stranu žrtava. Menadžment, igrači, ali i mnogi ljudi u Srbiji. Moja zemlja krvari. Moja porodica, deca i žena više puta dnevno trče u sklonište. Evo pre sat vremena je bila pucnjava blizu njih. 

– Fokusiran sam na utakmicu. Stisnuću prekidač i okrenuću se tome. Odgovoran sam prema klubu, prema timu, navijačima. I obećavam svim navijačima da će ekipa sutra potpuno fokusirana istrčati na teren.

– Crvena zvezda jeste primila dosta golova, ali ako gledamo samo prethodnu, moglo je biti pet ili šest golova razlike za Crvenu zvezdu. Naravno, sutra će biti teško, ali pokušaćemo da uradimo sve što je do nas. 

– Moj recept za uspeh je što ekipa želi da pobedi. Igraćemo svoju igru, nećemo odstupati od svoje filozofije, pa se nadam da će to doneti dobar rezultat. Sutra ću vam otkriti sastav, a važno je da su svi zdravi. 

– Jovan mijatović i Kosta Nedeljković će biti sa nama, deo su prvog tima Crvene zvezde. Dosta su napredovali i spremni su za predstojeće izazove.

Aleksandar Dragović: 

Kao i u svaku utakmicu, i u ovu ulazimo da pobedimo. Znamo da će biti teško, znamo da Lajpcig igra direktan fudbal, ali mi ćemo pokušati da pobedimo za klub i za navijače.

– Nisam obraćao pažnju šta Nemci pričaju o Zvezdi, fokusiran sam na nas i an naš tim. Videćemo sutra na terenu ko je boji.

– Ima nekoliko Austrijanaca u timu Lajpciga. Čuli smo se kad je bio žreb, čućemo se i posle utakmice. Kad je utakmica, tu nismo drugari, nemamo šta da pričamo. Tu ćemo se boriti ja za Crvenu zvezdu, oni za Lajpcig. Posle utakmice možemo da popijemo po jedan Red Bul i to je to.

– Svaki tim ima dobre igrače. Imaju ne samo Opendu, nego i Simonsa i još neke igrače. Moraćemo ne samo mi štoperi, nego cela ekipa da trči nazad i da se brani organizovano. Neće biti lako, ali igraćemo kao tim.

– Sa Leverkuzenom sam bio dva, tri puta ovde. Ovde sam gubio, a kod kuće pobeđivao. Imamo još četiri utakmice, pa ćemo posle toga videti na kojem mestu ćemo biti. 

UDARNA VEST.rs (informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare