AJMO, SRBIJO! „DEČAK LEPTIR“ U MUKAMA ČEKA PUT ZA AMERIKU: „Celu noć je češao rane, svakog dana je sve lošije“

Fali još 25 odsto novca, majka se nada prijemu u SAD, gde bi nastavili da prikupljaju preostalu sumu.

Drugari, skoro smo na cilju! Viktor se pravi da ne primećuje brata i hrabro trpi svoje muke. Sada da se papirologija u SAD ubrza, držite pesnice i, naravno, 1339 na 3030!

Ovo je pre nekoliko dana napisala na društvenim mrežama Milena Putica, majka Viktora Putice, 17-mesečnog dečaka, koji boluje od bulozne epidermolize, u narodu poznatije kao bolest „dece leptira“.

Bulozna epidermoliza je neizlečiva bolest, ali postoji genska terapija u SAD koja bi pomogla da mališan ima kvalitetniji život, pre svega, život bez svakodnevnih bolova. Lek koji je potreban Viktoru košta 635.000 dolara, zbog čega su njegovi roditelji pokrenuli humanitarnu akciju preko fondacije Budi human.

– Nije skupljen novac potpuno, ali smo se približili, sada smo na 75 odsto. Na taj iznos (635.000 dolara) treba dodati i iznos bolničkih troškova – kaže Milena i nastavlja:

– Što se tiče apliciranja u SAD, sve smo pokrenuli pre mesec-dva. Očekujemo predračun da bismo što pre krenuli s ovim novcem što imamo. Ukoliko bi oni odobrili taj aranžman, mi bismo uporedo, dok je Viktor tamo, skupljali novac do potrebnog iznosa. Čekamo predračun. U ovom trenutku nam nedostaje još 25 odsto sredstava za lek.

Na pitanje kako je dečak sada, Milena kaže:

 Katastrofalno. Celu noć je češao rane zbog svraba, ogulio se, oka nismo sklopili, svakog dana je sve lošije. Kao da pitate osobu koja ima rak kako je, a ne prima nikakvu terapiju. Može da bude samo gore.

Milena Putica je nedavno rodila i drugog sina, ali priznaje da bebica nije zahtevna, te da je sav fokus, naravno, na dečaku kom je neophodna celodnevna briga.

– Beba traži neku svoju pažnju, ali u minimalnim dozama, ne onoliko koliko smo neophodni Viktoru – dodaje Milena.

UKLJUČILI SE POZNATI

Kod bulozne epidemolize deca imaju doslovno žive rane po telu, trpe svakodnevne bolove, a i najmanji pritisak, čak i pri hodanju, može da stvori nove rane. Pozivamo i ovom prilikom sve ljude da pomognu mališanu da ima život bez bolova, a najmanje što svako od nas može da učini jeste da pošalje poruku 1339 na 3030 (instrukcije su navedene u okviru).

Učešće u ovoj akciji uzele su brojne javne ličnosti, političari, sportisti, glumci, pevači, voditelji, rijaliti-učesnici, a celu platu za lečenje su uplatili Dušan Bajatović, Đorđe Milićević i Tomislav Momirović.

Humanitarni turnir u Sportskom selu

Sportsko-rekreativni centar Sportsko selo organizuje humanitarni turnir 28. i 29. oktobra, a sve donacije od fizičkih lica i sponzora idu za lečenje Viktora Putice. Turnir u fudbalu biće organizovan u balonu u Deligradskoj bb u Beogradu.

Evo kako možete pomoći

Slanjem poruke 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare