Uhodana šema! Evo kako su Aleksić i njegov tast „operisali“ u Trsteniku

Iako se danas predstavlja kao beskompromisni borac protiv korupcije, Miroslav Aleksić ima dugu istoriju zloupotrebe državnog novca. Jedna od uhodanih šema bila je preko nevladine organizacije njegovog tasta.

Jedna od uhodanih šema bila je preko nevladine organizacije njegovog tasta Fonda za strateško unapređenje resursa građana, a koji je Aleksić vodio od trenutka kada mu je tast Ljubiša Knežević imenovan na mesto rukovodioca nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku. 

Dokumentacija do koje je došla redakcija Informera dokazuje da je Aleksić sa svojom suprugom Marijom Knežević Aleksić i tastom Ljubišom Kneževićem osnovao udruženje građana pod nazivom ‘Fond za unapređenje resursa građana’, kojoj su potom silni milioni dinara isplaćivani preko Nacionalne agencije za zapošljavanje i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Ove dve državne institucije predvodili su predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije (URS), odnosno bivšeg G17 plus čiji je lider bio Mlađan Dinkić, a funkcioner te stranke bio je upravo i Miroslav Aleksić.

Dokumentacija koju poseduju ukazuje na to da je Miroslav Aleksić bio član Upravnog odbora nevladine organizacije, dok su njegova žena Marija i tast Ljubiša bili u odboru udruženja. Aleksić je potom svoja ovlašćenja preneo na Draganu Puzović, dok su ostali članovi porodice ostali u organizaciji. Za samo četiri godine, od 2009. do 2012., udruženju Aleksića i njegove familije isplaćeno je 54.726.976 dinara, ili skoro 470.000 evra!

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare