Partizanu hitno potrebna pojačanja! Đurović: Nema kvalitet da uradi nešto veliko 

Partizan je poražen u prethodne dve utakmice Evrolige koje je igrao protiv Barselone (92:83) i Olimpijakosa (98:94).  Ne krije ni Željko Obradović da traži bar još jedno pojačanje, a sa tom odlukom je saglasan i Đurović.

– Partizanu je potrebno pojačanje. Nisam taj koji će to da odlučuje, ali objektivno Partizan nema kvalitet da uradi nešto veliko ove godine ako ne dovede bar jednog igrača, a po meni čak i dva – smatra Đurović.

Iskusni stručnjak smatra da su crno-belima neophodni centar i plejmejker.

– To je osnova svake ekipe, dobar plejmejker i visok jedan igrač koji ne mora da bude Tavareš, ali može da bude Fal, Milutinov… Neko ko će da postigne 10 do 15 poena, ali ko će da uhvati 10-12 skokova i da preti da će lupiti neku bananu. U Partizanu jedino preti Smailagić, ali on igra kratko jer igra borbeno i sviraju mu faulove. Nije neko ime i stalno mu sviraju faulove. Mora Partizan da bude jači ispod koša, mora da se popravi. Ja da učim šta treba da radi Željko Obradović koji je doktorirao košarku… Nego stvarno mislim da sa ovim timom teško može da se prave velika dela i da moraju da se dovode pojačanja.

Vlade Đurović je kritikovao pojedine poteze Kevina Pantera protiv Olimpijakosa, te da je diel protiv Atinjana bio najbolji meč Frenka Kaminskog otkako je stigao.

– Najbolja utakmica Kaminskog do sada, ali to nije dovoljno, mora da bude bolji. Drugo, glup faul je napravio, ovu tehničku što je dobio. Izgubili su tesno, taj jedan poen je dosta odlučivao. Onda posle toga Panter uđe ranije u reket kada je Milutinov imao jedini promašaj sa penala i on posle pogodi. Eto, to su dva poena. Dva-tri faula bezveze, odmah ispod koša nakon promašene lopte, a selekcija šuta u poslednja tri-četiri minuta je bila baš onako…  – poručio je Đurović.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare