DOŠAO KOD MAJKE IAKO MU JE SUD ZABRANIO DA JOJ PRILAZI! Muškarac iz Vršca nije smeo da joj se približi na 300 metara 

Muškarac D. Đ. iz Vršca je prošle nedelje došao u kuću svoje majke D. R. kojoj inače, po odluci nadležnog suda ne sme da se približi na 300 metara zbog nasilja u porodici i na taj način prekršio je izrečenu meru i sada je uhapšen.

Ovim povodom saopštenjem se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu:

– Dana 17.10.2023. godine OJT u Vršcu zaprimilo je krivičnu prijavu PS u Vršcu, koja je podneta protiv Đ.D. iz Vršca zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Prema navodima krivične prijave osumnjičeni Đ.D. iz Vršca je dana 16.10.2023. godine oko 12,45 od strane policijskih službenika zatečen u kući u kojoj stanuje njegova majka D.R. te je istoj prišao na razdaljini manjoj od 300 metar pa je stoga prekršio meru zaštite od nasilja u porodici koja mu je izrečena od strane Osnovnog suda u Vršcu po porodičnom zakonu, te stoga postoje osnovi sumnje da je Đ.D. izvršio krivično delo nasilje u porodici – piše u saopštenju.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

Po odobrenju javnog tužioca OJT u Vršcu, osumnjičenom je dana 16.10.2023. godine rešenjem određeno zadržavanje radi saslušanja najduže 48 sati te je sproveden kod nadležnog javnog tužioca OJT u Vršcu radi saslušanja gde je isti u svojstvu osumnjičenog saslušan.

Nakon izvršene procene rizika od strane nadležnog policijskog službenika OKP PS Vršac izrečena je hitna mera osumnjičenom Đ.D. i to privremeno udaljenje učinioca iz stana u kome stanuje oštećena D.R. i privremena zabrana mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi sa rokom trajanja do 48 sati.

Dana 17.10.2023. godine OJT u Vršcu je Osnovnom sudu u Vršcu predložilo da se prema osumnjičenom Đ.D. iz Vršca produži hitna mera privremenog udaljenja učinioca iz stana i privremena zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj,kao i da se osumnjičenom odredi pritvor iz razloga propisanih čl. 211 stav 1 tačka 2 i 3 ZKP, a zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni Đ.D. iz Vršca izvršio krivično delo nasilje u porodici.

OJT u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu iz svoje nadležnosti.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare