Uzbuna u Ukrajini! Ako Rusi zauzmu ova tri grada, gotovo je! Vojska se ukopala i svakog časa čeka veliki ruski juriš!

Oružane snage Ukrajine se spremaju za ruski napad na Herson, a zatim i na Nikolajev i Odesu, rekao je ruski general-potpukovnik Andrej Gurulev za radio stanicu Vesti FM.

– Prema obaveštajnim podacima, oni ozbiljno jačaju Herson i tu obalu. Iskopali su ceo Herson sa rovovima. Grad je podeljen na sektore i odbrambene oblasti. Spremaju se za to da ćemo krenuti u pohod na Herson, jer oni o tome pričaju ne krijući šta se dešava. Preseljavaju stanovnike Nikolajeva i Odese – iza Krivog Roga pa na dalje. To jest, oni pretpostavljaju da ćemo pre ili kasnije zauzeti Odesu, Nikolajev i Herson – rekao je Gurulev.

Prema njegovim rečima, sada neprijatelj „napada svuda, ali je odbrana stabilna“. Zarobljenih Ukrajinaca ima toliko da se postavlja pitanje njihovog smeštaja.

General je odbio da odgovori na pitanje o ruskim borbenim rezervama.

– Mnoge jedinice koje su proverene u borbama doveli smo na područja gde je obnovljena borbena sposobnost, preopremamo ih iz odbrambenih dejstava u ofanzivna. Ne treba požurivati stvari, ali ne možemo ni da ih odlažemo, jer se i neprijatelj sprema – rekao je Gurulev.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare