ĐOKOVIĆA ČEKA PAKLENI UDAR ALKARAZA Španac i pored problema po svaku cenu želi da SRUŠI NOVAKA, evo šta kaže njegov čuveni zemljak

Nekadašnji španski teniser, Nikolas Almagro, govorio je o situaciji u kojoj se našao Karlos Alkaraz.

Almagro, koji od 2019. godine nije aktivan na ATP turu, pričao je o trci mladog zemljaka za prvo mesto sa Novakom Đokovićem.

Alkaraz prethodnih nedelja nije krio da ima veliku želju da godinu završi na prvom mestu. Imao je dobru situaciju, ali nije ostvario očekivane rezultate na turnirima u Pekingu i Šangaju, pa u samoj završnici sezone pred sobom ima ozbiljniji izazov.

Zbog povrede je odustao od učešća na turniru u Bazelu, a zajedno sa Novakom Đokovićem igraće na mastersu u Parizu, kao i na završnom turniru u Torinu.

Đoković trenutno ima 2.600 bodova više od Alkaraza, iz prošle sezone brani finale Pariza i titulu u Torinu, odnosno 2.100 bodova ukupno, dok je Španac u četvrtfinalu turnira u prestonici Francuske predao meč Holgeru Runeu i osvojio 180 bodova. Nakon toga nije igrao u Torinu, pa u Italiji ne brani bodove.

– Mora da je komplikovano biti u ovoj situaciji. Mislim da je veoma teško nositi se sa ovakvim okolnostima. Znamda je Karlos veoma ambiciozan, znam da je njegov san da završi godinu kao broj jedan. Moraće da ima sjajan Završni masters u Torinu. Pred njim su turniri i videćemo kako će se ponašati. Lično mislim da ima sve pod kontrolom ili bar tako želim da mislim. To ne zavisi od njega, već i od Đokovića, kako je fizički i psihički – rekao je Almagro i dodao:

– Završnica sezone je malo teža za njega, ali nadamo se da će uz ovaj odmor moću da stigne u Pariz i Torino u najboljem mogućem stanju. Nisam video pad kod Alkaraza, godina je veoma duga, ima mnogo mečeva, mnogo kilometara, slavlja i emocija.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare