KRAJ SARADNJE: Duško Ivanović nije više trener Crvene zvezde! Šok pred dva večita derbija

Duško Ivanović nije više trener Crvene zvezde, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana!

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije, igrao je finale ABA lige, i nakon lošeg starta, završio takmičenje u Evroligi sa skorom 17-17.

Ove sezone je imao skor 1-3 u Evroligi i 3-0 u ABA ligi.

– Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima i želi mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu – stoji u saopštenju.

Ivanović je preuzeo crveno-bele 14. novembra 2022. godine. Tada je potpisao dvogodišnji ugovor, a debi je imao protiv Asvela u okviru Evrolige.

Podsetimo, Crvenu zvezdu u narednih deset dana očekuju dva večita derbija protiv Partizana. Prvi u četvrtak u Evroligi, potom u naredni ponedeljak u okviru ABA lige. Prvi meč bez Ivanovića na klupi, crveno-beli će odigrati u ponedeljak protiv FMP-a u Železniku.

Nekadašnji trener Limoža, Barselone, Panatinaikosa, Himkija, Bešiktaša i Baskonije (vodio je u tri navrata) vlasnik je 17 trenerskih trofeja u Švajcarskoj, Francuskoj, Grčkoj i Španiji.

Svoju 30-godišnju trenersku karijeru počeo je u Švajcarskoj 1993. godine (Friburg), i to nakon izuzetne igračke karijere koju su mu obeležile dve evropske titule sa Jugoplastikom.

Poslednji trenerski angažman pre Crvene zvezde imao je na klupi Baskonije kojoj je doneo 4. titulu prvaka Španije (tri od četiri titule tog kluba osvojio je upravo Duško Ivanović kao trener) pobedom nad ekipom Barselone u finalu.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare