Biće pakleno: Da je moglo gore – nije, Partizanu i Zvezdi “gori pod nogama”, a požar u Evroligi gase na derbiju!

Za Zvezdu i Partizan odigrao se najgori mogući scenario u Evroligi. Četiri utakmice, četiri poraza. Posle prvog duplog kola, Partizan i Zvezda su pri samom dnu tabele sa skorom 1-3. Oba tima su doživela teške poraze u nedelji za nama – Partizan od Barselone u Beogradu, pa od Olimpijakosa u Atini, a Zvezda od Monaka u Areni, pa od Virtusa u Bolonji. Jedni će da prodišu posle 5. kola, a drugima će da se produbi agonija jer nas u četvrtak od 18.30 očekuje prvi ovosezonski evroligaški večiti derbi!

Blaga prednost je, bar formalno, na strani Partizana jer je domaćin u predstojećem meču(baš kao i onom u ABA ligi koji se igra samo četiri dana kasnije, u ponedeljak 30. oktobra od 20 sati), mada kako su se odvijale prošlosezonske utakmice u Evroligi… Ko se ne seća, Crvena zvezda je slavila u “Partizanovoj” Areni, a crno-beli u “Zvezdinoj”.

Očekivalo se mnogo od “večitih” na startu nove sezone Evrolige, ali rezultata za sada nema. Oba tima su na 1-3 i posle četiri kola mera Partizana i Zvezde ostaje Asvel, uz Albu najlošiji tim takmičenja.

Partizan je bio jako blizu da bude na 2-2, ali ga je nesrećan poraz od Olimpijakosa u Pireju poslao na začenje tabele. Iako je izgledalo da je stalno “duvao za vrat” Barseloni, zapravo nije bio blizu pobede sa onakvom igrom, uprkos punoj Areni. Ali u Atini je sve izgledalo bolje, posebno u drugom poluvremenu, međutim serijom grešaka i pogrešnih odluka Kevina Panteraali i sudija meča, pobedu je posle produžetka slavio Olimpijakos.

Sličan scenario viđen je i sa Zvezdom. Izgledalo je da je tu protiv Monaka u Beogradu, pretila, ali zapravo… Tek je meč sa Virtusom posebna priča. Baš kao i crno-beli, Zvezda se probudila u drugom poluvremenu meča u Bolonji, posle katastrofalnih prvih 20 minuta. Čak i u takvoj raštimovanoj igri, ekipa Duška Ivanovića je došla na prag senzacionalnog preokreta i pravog malog čuda – koje se nije dogodilo. Kod Zvezde čovek pogrešnih odluka bio je Šabaz Nejpir, koji jeste bio najefikasniji sa 23 poena ali i “ispaljenih” 19 loptu.

I jedni i drugi su imali priliku da naprave brejk na strani, nisu je iskoristili i sad moraju da se “vade”, ni manje ni više, nego u derbiju. Šesto kolo Evrolige jedan od beogradskih “večitih” dočekaće sa skorom 1-4, a drugi sa 2-3… velika je to razlika. Sve navedeno čini predstojeći okršaj timova Željka Obradovića i Duška Ivanovića, dodatno značajnim.

Treba istaći da posle četiri kola samo dva tima imaju sve pobede – španski velikani Real i Barselona, a na drugom kraju tabele samo dva tima još nemaju pobedu: Asvel i Alba.

Spektakl u Areni uz navijače oba kluba

Dakle, prvi košarkaški večiti derbi ove sezone zakazan je za 26. oktobar u beogradskoj „Areni“ u petom kolu Evrolige, s početkom u 18:30 sati. Što se tiče prisustva navijača, situacija će, čini se, biti slična prošlosezonskoj, kada su navijači oba kluba bili prisutni na derbijima.

Tada su pristalice crveno-belih podržavale Zvezdu u Areni, dok su navijači crno-belih bili uz Partizan u dvorani Aleksandar Nikolić tokom mečeva u Evroligi.

Očekuje se da će i ove sezone ostati isti princip, gde će na evroligaškim derbijima dva najveća srpska kluba biti prisutni navijači oba tima. Detalji o organizaciji i prisustvu navijača trebali bi da budu objavljeni od strane klubova u narednim danima.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare