Sve o meču Virtus – Zvezda: Ko je favorit, gde je TV prenos i zašto je Delijama zabranjen ulaz?

Svoje drugo gostovanje na startu nove sezone Evrolige, košarkaši Crvene zvezde odradiće u petak veče na „vrućem terenu“ u Bolonji!

Protivnik je ekipa Virtusa koja trenutno ima skor 2-1, dok su crveno-beli, s druge strane, na 1-2 posle poraza od Monaka u sredu. Ono što je važno pomenuti jeste i to da navijačima Zvezde neće biti dozvoljen ulaz, čak i ako imaju karte. Jednostavno, tako je odlučila domaća policija.

Kao i uvek, Telegraf vam donosi najzanimljivije činjenice vezane za utakmice koje srpski klubovi igraju u Evroligi.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč se igra od 20.30 člasova u maloj gradskoj dvorani „Pala Dozza“ koja je izgrađena još 1956.godine i kapaciteta je tek 5500 mesta, a direktan prenos je na kanalu Sport Klub 1.

Ko sudi?

Glavni sudija je Karlos Peruđa, dok će preostalu trojku činiti Crnogorac Igor Dragojević i Ugo Tepenije iz Francuske. Svi oni su prošle sezone u dosta navrata delili pravdu na Zvezdinim utakmicama.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Možemo slobodno da kažemo da je Virtus ovaj meč dočekuje u nešto boljem raspoloženju, jer su posle početnog poraza od Žalgirisa u EL vezali ukupno četiri pobede.

Dva puta su slavili u EL, protiv Monaka u gostima i Albe kod kuće, dok su u italijanskom šampionatu „tukli“ Trento i Vareze.

Zvezda je u prethodnom meču poražena od Monaka, nešto ranije i od Žalgirisa, dok je između te dve utakmice gostovala Borcu i Čačku i slavila je sa 93:87.

Reč trenera

Luka Banki (Virtus):

– Ovo će biti pravi pokazatelj toga kako možemo da usmerimo energiju u duplom kolu. Igramo protiv Crvene zvezde, jednog od timova koji je najviše impresionirao na tržištu ovog leta. Nisu krili ambicije da žele da budu u vrhu Evrope. Značajan je i povratak Miloša Teodosića, zbog svega što je uradio za Virtus u poslednje četiri sezone i njegovom doprinosu impresivnoj seriji uspeha.

Duško Ivanović (Zvezda):

– Nema vremena da se plače, ni da se gleda unazad i kad se dobije i kad se izgubi. Igramo protiv ekipe koja igra izuzetno agresivno, odlično u tranziciji, ima izvanredne pojedince, Šengeliju koji može da igra i na niskom postu, šutira, kreira… Imaju izvanredne šutere, Dobrića koji igra odlično. Vrlo kompletna ekipa.Gledao sam sve njihove utakmice. Izgubili su od Žalgirisa kod kuće, ali su jedno vreme vodili 20 razlike. To je ekipa koja igra na mahove, na ukradene lopte, lagane poene. Moramo da imamo strpljenje, da nema izgubljenih lopti, da igramo duge napade i tražimo naše šanse.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare