UŽIVO! OLIMPIJAKOS – PARTIZAN: Meč koji donosi sve sem mira i prijateljstva! Domaćin bez dvojice igrača 

OLIMPIJAKOS – PARTIZAN 20.15

Olimpijakos će u ovom meču biti oslabljen neigranjem Ignasa Brazdeikisa i Luka Sikme. Od ranije nema Mek Kisika, a u tim se vraća bivši član Partizana Najdžel Vilijams-Gos.

Ni Partizan nije kompletan, crno-beli su bez Mateuša Ponitke.

OLIMPIJAKOS – PARTIZAN

Dvorana Mira i prijateljstva

Četvrtak 19.10.2023. u 20.15

Sudije: Karmelo Paterniko, Žordi Alijaga, Mario Majkić

OLIMPIJAKOS: Vokap, Kenan, Vilijams-Gos, Luncis, Larencakis, Papas, Fal, Papanikolau, Peters, Milutinov, Tanulis. Trener: Georgios Barcokas.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski. Trener: Željko Obradović.

Košarkaši Partizana u okviru 4. kola Evrolige gostuju Olimpijakosu.

Utakmica je na programu od 20.15 časova u hali „Mira i prijateljstva“.

Jasno je da će na meču retko šta biti u skladu naziva dvorane. Borba za bodove protkana je tradicionalnim neprijateljstvom crveno-belih i crno-belih. Poznato je da je Olimpijakos u bratskim odnosima sa Crvenom zvezdom, pa je i ta dimenzija uvek u fokusu utakmica ova dva rivala.

Obe ekipe imaju po jednu pobedu u prva tri kola. Olimpijakos je posle startne pobede u gostima kod Panatinaikosa, izgubio na svom terenu od Barselone i u gostima kod Armanija. Partizan je posle poraza od Makabija u gostima, slavio u Francuskoj protiv Asvela, a zatim poražen na svom terenu od Barselone.

Uoči puta, trener Parnog valjka Željko Obradović je izjavio:

„Olimpijakos je tim koji je napravljen da igra fajnal-for. Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da dođu do titule igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku imali problema sa povredama i tom ritmu se trenutno nalaze. Međuim, u njihovoj dvorani će biti veoma teško, ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama su tu isti igrači, isti je trener, doveli su igrače koji su popnuli praznine igrača koji su otišli. Očekuje nas zahtevna utakmica u svakom smislu. Ono što je bilo evidentno sinoć protiv Barselone, ako želih da igraš dobro u Evroligi mora da se igra svih 40 minuta. Nema mesta sitnim propustima, da se uzimaju šutevi u ranoj fazi napada, da se ne zagradi koš…Igrači su svesni svega i znaju gde su grešil sinoć, očekujem reakciju“, istakao je Obradović.

Centar Frenk Kaminski je pred naredni duel izjavio:

„Moramo da izvučemo najbolje iz meča sa Barselonom i da krenemo dalje. Fokusirani smo na Olimpijakos, ovo je velika utakmica za nas, moramo da se fokusiramo, rasčistimo misli i pokušamo da pobedimo utakmicu. To je sve! Ne smemo da gledamo unazad, teško je izbrisati iz misli poraz od Barse, ali moramo da krenemo dalje. Popravićemo stvari koje nismo dobro radili protiv Barse i usmeriti se na Olimpijakos, kako bi odigrali dobru utakmicu“, poručio je Kaminski.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare