„TAKO SMATRAJU GRAĐANI OBE ZEMLJE“ Milatović: Odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući, jer tako smatraju građani obe zemlje.

– To je i moja politika. Naši odnosi se, pre svega, baziraju na ekonomskoj važnosti, ali i na tradicionalnim istorijskim vezama – rekao je Milatović.

On je istakao da su odnosi koje su zatekli 2020. bili jako loši i čine sve da se to promeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumevanje.

Na primedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku „prosrpske koalicije“ u Vladu Crne Gore insistira Beograd, Milatović je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahteve ni sa jedne strane.

„Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir“

Povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, Milatović je naglasio da „Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir“.

– Niti je isto vreme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane – rekao je Milatović za beogradski NIN.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare