Sve o meču Zvezda – Monako: Delije čekaju Sašu Obradovića, mogu li crveno-beli da odbrane svoj teren?

Košarkaši Crvene zvezde pred sobom imaju i novi izazov u Evroligi, gde će igrati protiv Monaka u okviru 3. kola najjače košarkaške lige u Evropi. Crveno-beli trenutno imaju skor od jedne pobede i jednog trijumfa, dok „Kneževi“ imaju samo dva neuspeha.

Crvena zvezda je prethodne sezone protiv Monaka uspela da slavil i to poprilično ubedljivo, dok su na gostujućem terenu doživeli neuspeh protiv ove ekipe, što znači da će biti i blagi favorit, a ukoliko se u obzir uzmu i prethodne utakmice, s pravom se kaže da domaća ekipa ima primat u ovoj utakmici.

Još jedna olakšica za crveno-bele jeste i to što će ih dočekati verovatno puna Arena u Beogradu, te će i navijači biti podrška klubu protiv ekipe koju sa klupe predvodi Saša Obradović, legenda Crvene zvezde.

Takođe, Monako je ove sezone skockao poprilično moćan tim, koji bi mogao da naškodi i mnogima, a pitanje je, da li će Kemba Voker nastupati za njih pošto još nije upisao debi u crveno-belom dresu ekipe iz Monaka.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Utakmica Zvezda – Monako se igra u Beogradskoj areni, a početak je zakazan za 20 časova. Prenos ove utakmice možete pratiti uživo na TVu putem Sport klub 1 kanala.

Ko sudi?

Zanimljivo, Evroliga je na ovom meču odredila da Zvezdi pravdu dele „domaći“ arbitri iz ABA lige, odnosno, dvojica od trojice. Zbog toga, na terenu će biti Saša Pukl iz Slovenije, Saulijus Racis iz Letonije,  Luka Kardum iz Hrvatske.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Kada je reč o Crvenoj zvezdi, oni u Beogradu dočekuju Monako nakon poprilično sigurne pobede protiv Borca iz Čačka, dok su prethodno upisali i poraz u Litvaniji od Žalgirisa, koji nije bio nimalo prijatan, jer su crveno-beli imali vođstvo tokom većeg dela meča.

Osim Evrolige, gde Zvezda ima skor od jednog trijumfa i jednog poraza, u ABA ligi su bez greške i trenutno su na skoru 3:0.

Kada je reč o Monaku, oni su bez greške u prvenstvu, gde imaju čak sedam vezanih pobeda, ali je problem Evroliga gde su poraženi u oba meča.

Projektovane startne petorke

Crvena zvezda: Nejpir, Lazić, Giedraitis, Simonović, Tobi

Monako: Džejms, Okobo, Hol, Braun, Motijunas

Reč trenera

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde.

– Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito ova, nakon poraza u Kaunasu. Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na Fajnal for, koja ima izvanredan kvalitet. Nisu počeli baš dobro, ali zato će biti još opasniji. Moramo da budemo fokusirani i spremni za težak meč i verovatno 40 minuta ujednačene igre. Sigurno će igrati koncentrisano i snažno, pa i mi moramo tako.

Saša Obradović, trener Monaka.

– Iskreno, još uvek tražimo pravu „hemiju“, posebno u napadu, i moramo da poboljšamo neke male stvari koje čine razliku. Igraćemo sa timom koji cilja na prva četiri, na verovatno najtežem terenu u Evropi. Igrati u gostima protiv Crvene zvezde je uvek teška utakmica. Imaju još jači tim nego prošle godine. Igrati protiv njih u ovoj fazi je pravi izazov. Naravno, analiziramo naše protivnike i spremamo se da se suočimo sa njima. Ali, u ovoj fazi sezone, prvi fokus mora biti na nama samima. Moramo da se koncentrišemo pre svega na našu igru, na naše odluke na terenu, da bismo ravnotežu usmerili u pravom smeru.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare