STRAŠNA ISPOVEST ŽENE KOJA JE ODJEDNOM IZGUBILA 16 ROĐAKA: Svi su ubijeni u Gazi, strina u rukama držala dvomesečnog sina 

Vafa Šamalah je ispričala kako je 16 članova njene porodice ubijeno u Gazi.

Deset ih je ubijeno odjednom„, rekla je, opisujući noć u kojoj je izraelski vazdušni napad na Gazu ubio celu porodicu njenog strica.

Wafaa Shamallakh, Pakistan
foto: screenshot Sky news

„Pogođena je kuća mog strica s celom njegovom porodicom.“ 

Abdel Naser Šamalah (56) živeo je u velikoj ružičastoj kući u Šeih Eldžinu na jugozapadu Gaze. U noći 8. oktobra, dok je porodica spavala, izraelski vazdušni napad srušio je kuću.

Abdel Naser, njegova supruga Soha, njihovo petoro dece Ahmed (25), Marvan (22), Mohamed (20), Asad i Jazan (10), poginuli su, zajedno s Ahmedovom suprugom Vardom (25), i njihova dva dečaka Abdelom Naser (2) i Omerom, koji je imao dva meseca.

Majka držala dvomesečnog sina

„Pronašli su Mohamedovo telo, a zatim i Ahmedovo“, rekla je Vafa pre nego što je briznula u plač.

„Ostatak porodice mog strica Asada, Marvana, nisu mogli da nađu nijedno njihovo telo“, dodala je.

Wafaa Shamallakh, Pakistan
foto: screenshot Sky news

„Znali su da su pronašli Vardu jer je držala svog dvomesečnog sina. Ali nisu pronašli mog strica Abdela Nasera. Našli su delove tela.“

Vafa je opisala da u grupama na WhatssApp-u dobijaju vesti iz Gaze. Dobijanje informacija je teško kada je signal mobilnog telefona slab i struja je prekinuta.

„Ljudi se okupljaju u kućama sa solarnim pločama, kako bi mogli da napune svoje telefone i jave se porodicama kako bi im dali do znanja da su dobro“, rekla je.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/24sata.hr)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare