Obradović jasan: Nemamo vremena da patimo, očekuje nas težak meč u Atini!

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da „crno-bele“ očekuje zahtevna utakmica sa Olimpijakosom i dodao da veruje da će igrači pokazati reakciju posle poraza od Barselone.

Partizan će sutra gostovati ekipi Olimpijakosa u četvrtom kolu Evrolige.

– Olimpijakos je tim koji je napravljen da se bori za F4. Prošle godine su igrali veliko finale, malo im je falilo da postanu prvaci Evrope. Igrali su izvanrednu košarku. Ove godine su na početku sezone imali problema sa povređenim igračima i u tom ritmu se negde sada nalaze. Međutim, u njihovoj dvorani će to biti veoma teško.T o je ekipa koja ima ogromno iskustvo, godinama igraju zajedno, isti je trener, doveli su igrače koji su izvanredni da popune praznine koje su ostale odlaskom nosilaca igre – rkao je Obradović na konferenciji za medije.

Partizan je sinoć na svom terenu poražen od Barselone 92:83.

– Protiv Olimpijakosa nas očekuje zahtevna utakmica u svakom smislu. Ono što je bilo evidentno na utakmici sa Barselonom je da ako želiš da igraš dobro u Evroligi, moraš da igraš 40 minuta u velikoj koncentraciji. Te sitne stvari ne smeju da se događaju, propusti tipa da se uzimaju šutevi u ranoj fazi nada, da se ne zagradi koš – istakao je trener Partizana.

Obradović je naveo da na sutrašnjem duelu očekuje reakciju košarkaša Partizana kao i posle poraza od Makabija.

– Nemamo mi mnogo vremena ni da patimo ni da se radujemo. Ovaj ritam takmičenja je takav. Kad budemo došli napravićemo video, pokazaćemo neke stvari iz sinoćnje utakmice, uraditi analizu veoma kratko. Posle toga trening da probamo da postavimo utakmicu. Igrači su, pretpostavljam, veoma svesni kako smo igrali sinoć, tako da naravno očekujem reakciju – izjavio je Obradović.

On je ponovio da Mateuš Ponitka ima problema sa povredom ramena.

– Ponitka ide danas na snimanje da se vidi o čemu se radi. To je jedina istina u vezi Ponitke i svih ostalih igrača. Alen Smailagić je dan pred utakmicu sa Barselonom iskrenuo zglob, strašno ga je zabolelo i posle 10 minuta je napustio trening. Fizioterapeuti su uradili sve da ga osposobe. Naravno bila je njegova ogromna želja da pomogne timu. To su jedine dve stvari o kojima sam pričao – istakao je Obradović.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare