„Dete od dve godine samo je šetalo ulicom, u patofnama“: Novi detalji u slučaju DECE KOJA SU POBEGLA IZ VRTIĆA u Smederevu, uključeno i tužilaštvo

Dvoje dece, od kojih jedno ima samo dve godine, a drugo je predškolskog uzrasta, pobeglo je prošle sedmice u dva različita dana iz vrtića u Smederevu. Oba deteta su napustila dvorište Predškolske ustanove „Naša radost“ bez pratnje starije osobe, a da to niko od zaposlenih u obdaništu nije primetio.

Da je dvogodišnje dete samo išetalo iz vrtića u centru grada, za Informer je potvrđeno u Policijskoj upravi Smederevo.

– To je bilo u sredu, 11. oktobra, oko 14.30 minuta. Dvogodišnje dete je na ulici, obuveno u patofne spazio bračni par. Kako su primetili da dete nije sa roditeljima niti da ima pratnju nekih starijih osoba, zabrinuli su se i o svemu obavestili policiju, koja je odmah došla. Pretpostavka je bila da je dete izašlo iz vrtića koji je najbliži mestu gde je nađeno, a zbog čega ga je policija odvela u objekat „Hajdi“ – navode u policiji i dodaju:

– Kada je policija došla do vrtića sa detetom, tamo su već bili njegovi roditelji, koji su došli po njega. O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu navode da su naložili prikupljanje dokaza u vezi sa ovim slučajem, piše Infromer.

– Tužilaštvo je naložilo policiji prikupljanje svih dokaza kako bi se rasvetlile sve okolnosti događaja. Tek kada nam bude dostavljen izveštaj, biće moguće utvrditi ima li ovde krivičnog dela i ko je odgovoran za ono što se desilo – preciziraju u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Iz pomenute predškolske ustanove navode da je dvoje dece neopaženo napustilo njihove objekte. Kako ističu, preduzeli su sve zakonom predviđene mere zbog načinjenih propusta.

– Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju „kontrolu pristupa“ na ulaznim vratima, deca su iskoristila trenutak kada je najveća gužva. U trenutku kada je najveći broj mališana odlazi kući sa roditeljima stvori se gužva na vratima, pa su deca uspela da napuste objekte, a da to niko nije primetio – navodi Mirjana Krstić, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“ u Smederevu.

Direktorka je potvrdila da je reč o dva odvojena incidenta, koja su se dogodila u periodu od nedelju dana, i istakla da su u svim objektima preduzete „sve hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece„.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare