Neće, pa neće! Partizan opet izgubio od Barse

Košarkaši Partizana upisali su drugi poraz u Evroligi, u trećem kolu, a ovog puta izgubili su od Barselone u krcatoj Areni rezultatom 92:83 (23:16, 21:18, 25:26, 23:23)

Ekipa Željka Obradovića nije uspela da posle 13 godina i trijumfa u Pioniru ponovo sruši katalonski klub, pa je ovo treći vezani poraz od Barse otkad su se prošle sezone vratili u Evroligu.

Nije im pomoglo ni to što je u rasprodatoj Areni bilo 19.227 navijača i crno-beli, iako su u nekoliko navrata išli ka preokretu, nisu uspevali da preseku i konačno bace na kolena Barsu.

Dvocifreni u domaćem timu bili su Džejms Naneli sa 14 poena, Zek Ledej (12), Pi Džej Doužer (13) i Kevin Panter i Aleksa Avramović sa po 11, dok je sa druge strane dominirao Nikolas Laprovitola sa šest trojki iz devet pokušaja i ukupno 20 poena.

Prve poene na meču dao je miljenik navijača Partizana Jan Veseli, član Barselone, koji je uoči početka sa oduševljenjem pratio šta se dešava na tribinama i divio se atmosferi.

Sa druge strane, gde je stao protiv Cibone u subotu mladi centar Balša Koprivica je nastavio. Raspalio je “grobare” u krcatoj Areni atraktivnim zakucavanjima i sa šest poena u prva tri minuta (8:4), ali je katalonski tim ubrzo preokrenuo rezultat.

Nije mnogo prošlo od početka meča kada su navijači domaćeg tima već pobesneli na sudije zbog tehničke greške koju je dosudio Balši Koprivici, a arbitri nisu hteli ni da gledaju snimak.

Atmosfera ka sudijama je bila još više neprijateljska kada je tehnička dosuđena i Frenku Kaminskom, a posle gledanja snimka ta odluka nije promenjena.

U pojedinim momentima nisu crno-beli ni imali sreće i lopte koje su viđene u košu ipak nisu ušle, pa e četvrtina završena u korist Barselone – 23:16.

Nalet španskog giganta prekinuo je ko drugi nego Aleksa Avramović, kojeg sjajna forma drži još od Mundobasketa. Trojka, pa odmah u sledećem napadu koš za izjednačenje naveo je trenera Rodžera Grimaua da traži tajm-aut.

Ubrzo je Smailagić zacementirao konačan preokret za 30:29, ali od tada kreću propusti u odbrani tima slavnog stručnjaka Željka Obradovića.

Ređale su se trojke Laprovitole i Joukabitisa, a daBarsa ode na poluvreme sa dvocifrenom prednošću pobrinuo se Nikola Kalinić šutem za tri uz zvuk sirene – 44:34. Barsa je imala u prvom poluvremenu sedam trojki, naspram samo jedne Aleksine.

Trebalo je samo 30 sekundi Pi Džej Doužeru da prepolovi prednost protivnika sa poluvremena, a trojka za minus pet vratila je u život i one na tribinama.

U tom momentu u pomoć mu je stigao i Džejms Naneli, zadužen za pogotke kad su krizne situacije, i trojkom vratio crno-bele u život.

Međutim, opet je Laprovitola rešio da pogađa trojke pa je Barsa ponovo bila na dvocifrenoj razlici. Uzvratio mu je Naneli, ali nikako nisu crno-beli uspeli da režiraj preokretu jer je nedostajao učinak ostalih igrača.

Koliko se Partizanu nije dalo da se skroz vrati u meč govori i to što je Kevin Panter promašio dva slobodna bacanja za minus četiri, nakon što je ubacio 69 zaredom u Evroligi.

Problemi sa ofanzivnim skokom nisu prestajali, ali nije nestajala ni nada da domaći tim može do preokreta. Najpre kada je u 32. minutu Aleksa dao trojku neposredno pre isteka napada, a pogotovo je Arena eksplodirala na 4.26 do kraja. Smailagić je bio precizan za minus šest i odmah je reagovala španska klupa.

Nažalost, reakcija se isplatila i ubrzo su i Ernangomez i Laprovitola postigli trojke i vratili dvocifrenu prednost, što je, ispostavilo se, bio kraj šansi za crno-bele da upišu drugu pobedu.

Naredni meč Partizan igra u četvrtak protiv Olimpijakosa u gostima.

UDARAN VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare