BEOGRADSKA ARENA MENJA STATUS I IME? Šapić: Postoje stvari koje ne mogu da budu na tržištu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapićnajavio je da će predložiti da se promeni status i ime Arene na Novom Beogradu kako više ne bi nosila nazive po sponzorima.

– Postoje simboli ovog grada koji ne mogu da se prodaju nikome. Mi imamo i primere iz okruženja, poput „Arene Zagreb“, dok se naša „Beogradska arena“ do sada zvala i „Kombank“ i „Štark“. Nisam primetio da se „Arena Zagreb“ zvala po sponzoru, recimo „Knjaz Miloš Arena“, pa što bi se onda naša zvala po bilo kome. Moj predlog će biti da „Arena“ pređe iz DOO u javno preduzeće Grada Beograda i da, uz dužno poštovanje svim privrednicima i njihovoj želji da plate da se po njihovim firma zove naša „Arena“, vratimo i zauvek dodelimo sportskom objektu na Novom Beogradu ime „Beogradska arena“, koje je i imala u momentu kada je otvorena – rekao je Šapić za TV Hepi i dodao:

– Postoje stvari koje ne mogu da budu na tržištu i koliko god da je neko spreman da plati, nema prodavanja. Važno je da vodimo računa o našim simbolima baš kao i o našoj istoriji.

On je naglasio da je upravo zbog toga započela obnova Spomenika braniocima Beograda na Dunavskom keju.

– Očekujem da ćemo do početka decembra imati pravi spomen-park kakav Beograd zaslužuje. Podsetiću, imali smo tamo i nekoliko teniskih terena koji su ugrozili taj spomenik, pa smo ih uklonili kako bi taj spomen-park mogao da se konačno dovrši. Pre dve nedelje obnovili smo i Kraljevu česmu po ugledu na nekadašnji izgled iz tridesetih godina prošlog veka, a to je takođe mesto stradanja gde je komunistički režim izvršavao streljanja posle rata. Moramo se sećati tih događaja i voditi računa o svojoj istoriji i tradiciji. Kao gradonačelnik, sve ću uraditi da više nego ikada vodimo računa o svojim simbolima, istoriji i nasleđu – rekao je gradonačelnik.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Beoinfo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare