Kurtijeva policija ponovo hapsi za nepostojeće „zločine“: Sa Merdara odveli policajca u penziji koji je krenuo na sahranu

Teror Kurtijeve policije ne prestaje! Na administrativnom prelazu Merdare noćas je uhapšen L.Š., policajac u penziji, koji je krenuo na sahranu svoje rođake u rodni Dragaš.

Kako Republika saznaje, uhapšen je zbog navodnih ratnih zločina iz perioda 1998/99. godine iako nije postojala nikakva poternica niti je o tome ikad bilo reči do sada.

 
– Krenuo je na sahranu kod naše rođake. Na prelazu je uredno predao ličnu kartu radi kontrole i tada su policajci došli i „odvojili ga“, nakon čega je odveden u pritvor – rekao je za portal Republika.rs njegov rođak.

Prema informacijama kojima trenutno raspolažu, L.Š. je odveden u pritvor koji je sada već istekao, pa pretpostavljaju da je određena nova mera zadržavanja od 30 dana.

Angažovali su i advokata, nakon čega će znati više detalja.

L.Š. je srčani bolesnik i dijabetičar, što njegove najbliže dodatno brine, jer je na KiM krenuo na dva dana zbog čega je poneo terapiju samo za taj period.

– Osim što ima srčanih problema, on je i na insulinu i terapiju mora da primi četiri puta dnevno. Znamo da su tražili insulin, ali ga dole nije bilo. Šta se sada dešava ne znamo – rekao nam je zabrinuti rođak.

L.Š. je svoj radni vek proveo u Prizrenu, odakle se nakon rata porodica preselila u centralnu Srbiju. On je službu nastavio u Beogradu, a ponosno su policijske značke nosili i otac, brat, bratanac. Za kraj, rođak nam je ponovio da ni o kakvim ratnim zločinima nije bilo reči svih ovih godina, što sugeriše da bi hapšenje moglo biti deo Kurtijeve hajke i terora koje vodi na Kosovu i Metohiji.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare