UŽIVO! MAĐARSKA – SRBIJA: Vreme je za osvetu! Orlovi dobro pamte poraz na Marakani – Piksijeva četa u paklu Budimpešte!

MAĐARSKA – SRBIJA

BLOG UŽIVO:

Naši reprezentativci večeras igraju veoma važan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rival je selekcija Mađarske, a meč koji će se odigrati na „Puškaš areni“ na programu je od 20 sati i 45 minuta.

Dugo smo čekali na to Evropsko prvenstvo, i nadamo se da će ovi momci koje je Dragan Stojković Piksi okupio uspeti da izbore plasman i obraduju celu naciju.

Podsetimo, u prvoj fazi Mađarska je u septembru u prestonici Srbije pobedila Orlove rezultatom 2:1.

Selektor je i na dan okupljanja nacionalnog tima za mečeve u oktobru, ali i na poslednjem obraćanju, samo dan pred utakmicu istakao da Orlovi na toj utakmici nisu zaslužili da izgube.

Ipak, veliki pad nakon vodećeg pogotka i primljeni golovi u 34. i 36. minutu bili su dovoljni da rival našeg tima iz Beograda ode sa tri boda.

Kada kažemo da bi bilo lepo da srpski reprezentativci ne zaborave jednu stvar, mislimo na utakmice za koje možemo da kažemo da su slične onoj koja će biti odigrana na „Puškaš Areni“ u Budimpešti. Duel protiv Mađarske nije došao u poslednjem kolu i neće označiti kraj borbe, međutim, može da se poredi sa utakmicama protiv Portugala i Norveške.

U pitanju su mečevi koji definitivno imaju mesto među najbolje odigranim utakmicama otkako je Dragan Stojković postao selektor u martu 2021. godine. Zajedničko im je da su bile izuzetno važne i da su odigrane „na strani“.

Što se tiče tabele, Mađarska ima utakmicu manje u odnosu na Srbiju i jednak broj bodova (10), a eventualni poraz našeg tima mogao bi da prilično zakomplikuje situaciju u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija i Mađarska imaju podjednake šanse, bar tako smatraju kladionice. Kvota na pobedu Srbije iznosi 2,80, dok je kvota na trijumf domaće ekipe 2,85. Koeficijent na nerešen ishod iznosi 3,15.

Ukoliko se u prestonicu Srbije vratimo sa sva tri boda, Orlovi bi već u utorak mogli da obezbede igranje Evropskog prvenstva pošto nas čeka utakmica protiv Crne Gore.

Kako god, idemo korak po korak…

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare