Otpao još jedan igrač! „Orlovi“ protiv Mađara bez važnog šrafa

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra uveče u Budimpešti igra jedan od najvažnijih mečeva u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (20.45, RTS 1), a Piksi je otkrio da je otpao i Miloš Veljković

„Orlovi“ su danas stigli u prestonicu Mađarske, a selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić izneće očekivanja pred duel na „Puškaš areni“.

Prethodni okršaj na „Marakani“ pripao je izabranicima Marka Rosija (2:1), pa će naši momci sada pokušati da im se revanširaju i preuzmu lidersku poziciju u grupi.

– Naš cilj je isti, ništa se ne menja. To su pobeda i plasman na Evropsko prvenstvo. Idemo da izađemo hrabro i da se borimo za trijumf. Tim znam 90 posto, ali moramo da sačekamo i sutrašnji dan. Mene raduje što su momci radili odlično prethodnih dana, svi su zdravi. I verujem da će sutra dati sve od sebe, da odigraju dobru utakmicu i da se bore do poslednjeg atoma snage – rekao je Stojković.

Selektor se potom osvrnuo na informaciju do koje su prvo došli mađarski mediji, a to je da Miloš Veljković neće biti u konkurenciji za tim. 

– Situacija sa Veljkovićem je nikakva. Nije ni trenirao sa nama. Ima bolove u primicaču i nemoguće je da bude u timu. Videćemo hoće li konkurisati za meč sa Crnom Gorom Međutim, ponavljam da sve to ništa ne menja u našem pristupu. Izgubili smo u Beogradu od Mađara i želimo da im se revanširamo za to. Znamo da imaju dobre i kvalitetne igrače, počev od Soboslaja. Međutim, mi smo spremni, znamo šta je naš cilj i šta želimo. Svaki igrač, svaki akter može samo da uživa u svim ovim uslovima. Nama je to dodatni motiv da damo maksimu. Biće krcate tribine, a mi to u Beogradu nažalost nismo imali – naglasio je Stojković.

Mađarska je ostavila odličan utisak pre mesec dana na „Rajko Mitić“ stadionu, jer je okrenula rezultat protiv naših momaka i tokom čitavog drugog poluvremena održavala prednost.

– Mađarski tim je kvalitetan i poseduje samopouzdanje. Deluju čvrsto i organizovano, to su pokazali u Beogradu. Odneli su sva tri boda, želimo da ih povratimo, došli smo ovde, jer hoćemo revanš. Organizovana su ekipa, imaju nekoliko odličnih igrača, da ne govorim Soboslaj koliko može da bude opasan… Videćemo. Kao što oni žele da budu bolji, tako i mi želimo i mislim da to garantuje zanimljivu i kvalitetnu utakmicu do samog kraja – rekao je Stojković.

On je na dan kad je okupio reprezentativce nagovestio promene u formaciji. Na nekih 28 sati uoči utakmice koja bi mogla da nosi epitet odlučujuće, Piksi nije bio raspoložen da otkriva šta su „orlovi“ spremali prethodnih dana.

 Videćete sutra formaciju. Ima ovde mađarskih novinara… Šalim se, moguće je da bude nešto novo. Neke ideje koje smo pokušali da implementiramo na treninzima, probaćemo da iskoristimo sutra. Važno mi je da su igrači potpuno spremni u svakom smislu. Tim je spreman da odigra utakmicu na visokom nivou. Povređen je Vlahović, ali imamo Mitrovića to je dobra vest. Imamo dovoljno ofanzivnih igrača koji mogu da ugroze gol Mađarske. Ne mora to da bude klasična devetka, na kraju krajeva mi smo ekipa koja se bazira na timskoj igri. Važno je da dobro spavaju, da imaju dobar ručak, odmore i da upale motore oko 20.45 – poručio je selektor.

Ako Srbija izgubi sutra, onda će skoro sigurno ostati bez šansi da osvoji prvo mesto u grupi, ali ne i bez šansi da se plasira na EURO. 

– Nije to odlučujuća utakmica, jer imamo još dve posle ove. I zato je ne bih poredio sa onom protiv Portugala, jer je ta bila za direktan odlazak na Mundijal.

Šef stručnog štaba A tima nije želeo da komentariše debakl „orlića“ protiv Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Bolan rezultat što se tiče mladih. Ne bih davao neke komentare, treba da zadržim fokus i koncentraciju na ono što nas očekuje sutra uveče – kratak je bio Piksi.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare