Zelenski šokirao svet! Uskoro kraj rata?! Rusi sve potvrdili! Lider Ukrajine zapalio planetu, oglasio se i Lavrov!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je za rumunski „Digi24“ da je u toku poslednja faza rata.

– Ovo je poslednja faza rata, nije sredina. Prva faza je bila okupacija, posle koje je usledilo zaustavljanje ofanzive i preuzimanje inicijative. Mislim da se nalazimo u poslednjoj fazi. Imamo puno strahova u vezi sa novcem, oružjem, ali nalazimo se u poslednjem stadijumu, koji je najteži – kazao je Zelenski.

Na ove reči reagovao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, rekavši da izjavu Zelenskog treba tumačiti kao priznanje da se nalaze u „bezizlaznoj situaciji“.

– Mislim da je to priznanje koje pokazuje bezizlaznu situaciju u kojoj se danas nalazi Ukrajina. Ako je rekao da je to poslednja faza, ne mogu mu zabraniti da tako komentariše – naveo je Lavrov.

Dugo najavljivana ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna ove godine. I Ukrajina i Zapad priznali su da se ona odvija sporije nego što je očekivano, dok je načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov danas priznao da su „ukrajinske snage ispale iz ritma“. 


On je istakao da od sredine 2024. Kijev očekuje smanjenje vojne pomoći od zapadnih zemalja. Nešto slično saopštili su nedavno i iz Bele kuće. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi  poručio je da „američka pomoć Kijevu nije beskonačna, posebno ako se uzme u obzir da postoji mogućnost da će Vašington, osim Ukrajine, podržavati i Izrael“.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare