Hamas nije nastao onako kako svi misle! Šokantne tvrdnje iz SAD – u pitanju je još jedno američko „čudovište“

„Prvo posredno i neposredno pomognemo Izraelu da osnuje Hamas, pa se održe izbori i Hamas postane glavni, zbog čega ih onda moramo pobiti. Kao kad smo bili saveznici s Osamom bin Ladenom“, izjavio američki kongresmen.

Većina nas već decenijama zna za Hamas. Uglavnom se smatraju radikalnom muslimanskom terorističkom grupom posvećenom uništenju Izraela. Hamas je na zvaničnim spiskovima terorističkih organizacija i SAD i EU.

no što se uglavnom ne zna je da Hamas duguje svoje postojanje Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama. Ta dva saveznika odigrali su značajnu ulogu u oblikovanju i stvaranju ove terorističke organizacije. Sedamdesetih godina SAD i Izrael uzeli su grupu palestinskih islamista i pretvorili ih u jednu od najozloglašenijih i smrtonosnijih terorističkih organizacija u istoriji.

Kako piše Intersept:

– Ovo nije teorija zavere. Slušajte šta kažu nekadašnji izraelski zvaničnici, poput generala Jicaka Segeva, izraelskog vojnog upravnika Gaze osamdesetih godina. Segev je po penzionisanju rekao novinaru Njujork tajmsa da je pomogao u finansiranju palestinskog islamističkog pokreta kao „protivteže“ levičarima i sekularistima iz Palestinske oslobodilačke organizacije i stranke Fatah, koju je vodio Jaser Arafat (koji je i sam Hamas nazivao „kreacijom Izraela“). Izraelska vlada dala mi je budžet – ispovedio se penzionisani general, „a vojna vlada daje džamijama“.

– Hamas je, na moju žalost, kreacija Izraela – izjavio je 2009. za Volstrit žurnal Avner Koen, nekadašnji izraelski zvaničnik za religijska pitanja koji je više od dvadeset godina radio u pojasu Gaze. 

Sredinom osamdesetih Koen je čak napisao i zvanični izveštaj svojim pretpostavljenima upozoravajući ih da ne igraju „zavadi pa vladaj“ podržavanjem palestinskih islamista protiv palestinskih i svetskih. 

– Predlažem da usredsredimo napore na uništenje ovog čudovišta pre nego što nas stvarnost udari u lice – rekao je tada Koen.

Nisu ga poslušali. Rezultat je bio Hamas. Dakle: prvo su Izraelci pomogli da se stvori militantna linija palestinskog političkog islama, u vidu Hamasa i njegovog prethodnika Muslimanske braće; potom su Izraelci promenili metod, pokušavajući da ga unište bombardovanjem, opsadom i blokadom.

I mada se za ovo već dugo zna, niko nije objasnio stanje kao svojevremeno Ron Pol. Pol je otkrio kako su Sjedinjene Države i Izrael igrale ulogu u stvaranju Hamasa kao protivteže Jaseru Arafatu, palestinskom političkom vođi i predsedniku Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO).

– Ono što se dešava na Srednjem Istoku, naročito sada u Gazi, stvara izvesnu moralnu odgovornost prema obe strane, jer pružamo pomoć i finansiramo i Arape i Izrael. Sigurno imamo moralnu odgovornost, naročito danas, kad se američko oružje koristi da se ubije toliko Palestinaca, i u suštini, za to se koristi američki novac – navedeno je u članku. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare