Ovo je ono što su svi čekali: Oglasio se Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal oglasio se povodom navoda da će igrati na Australijan openu 2024. godine. Direktor turnira Kreg Tajli najavio je da bi Rafael Nadal mogao da se vrati, ali potvrde nije bilo. Sada se oglasio Španac.

Jedan od najboljih tenisera svih vremenaRafael Nadal nije igrao od Australijan opena zbog povrede. 

Zbog toga je pao na 240. mesto na ATP rang listi i čak najavio da bi mogao da sledeće godine završi karijeru. 

Direktor Australijan opena Kreg Tajli najavio je njegov povratak, a sada se povodom toga oglasio i Rafa. 

Cenim poverenje Australijan opena… Vežbam svaki dan i naporno radim da bih se što pre vratio, napisao je Nadal na društvenim mrežama. 

Da li ćemo zaista gledati Nadala u Melburnu? Australijanci najavili povratak Španca, ali iz Rafinog tima ne žele ništa da potvrde

Direktor Australijan opena Kreg Tajli najavio da će Rafael Nadal igrati na prvom grend slemu sezone. Međutim, ostalo je pitanje hoće li se Španac zaista takmičiti u Melburnu, pošto iz njegovog tima nisu želeli da potvrde ovu informaciju.

Rafael Nadal je poslednji put tenis je igrao upravo na Australijan openu ove godine, posle čega je imao ozbiljnih problema sa povredom.

Zbog svega što je doživeo, “kralj šljake” je izjavio da bi naredna sezona mogla da mu bude i poslednja u karijeri. 

Najavljivao je Španac da želi da igra na prvom grend slemu u sezoni, a onda se oglasio Kreg Tajli.

– Ovde možemo ekskluzivno da otkrijemo da će se i Rafa vratiti.Odsutan je veći deo godine, a u razgovoru sa njim poslednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti, zbog čega smo zaista uzbuđeni – rekao je Tajli.

Međutim, predstavnik osvajača 22 grend slema Benito Peres-Barbadiljo rekao je Rojtersu da još ne može da potvrdi ove vesti.

– Mogu da vam potvrdim da Rafa trenira, kao što su svi videli na njegovoj poslednjoj objavi na Instagramu. Ali još nema potvrđenog ili zakazanog datuma njegovog povratka – rekao je Perer Barbadiljo.

Nadal je dva puta je osvajao Australijan open, 2009. i 2022. godine. Ako bude išao u Melburn, igraće sa specijalnom pozivnicom, pošto je trenutno 240. na rang listi.

Najava stvarnog povratka ili prodaja karata?

U prošlosti se dešavalo da Kreg Tajli najavi povratak nekog velikog imena na Australijan openu, a da se kasnije ispostavi da je pogrešio.

Tokom 2018. godine je tvrdio da će se Serena Vilijams vratiti u Melburn posle porođaja, da bi se ona zvanično povukla neposredno pred početak takmičenja.

Početkom oktora 2020. godine je izjavio da mu je Rodžer Federer potvrdio da će učestvovati na turniru, da bi Švajcarac odustao od takmičenja krajem decembra.

Slično je bilo i sa Endijem Marijem tokom 2019. godine.

Inostrani mediji uočili su da ovakve vesti Tajli obično deli kada krene prodaja karata za mečeve prvog grend slema u sezoni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare