„Vodite računa, ne uplaćujte aranžmane kod njih!“: Važno upozorenje za sve turiste, dobro obratite pažnju na ovu agenciju

Ni ovo leto nije moglo da prođe bez prevarenih turista koji su ostali i bez letovanja i bez para. U avgustu je bankrotirala novosadska agencija “City travel” zbog prevara sa aranžmanima, a sada se udruženjima za zaštitu potrošača sve više žale putnici koju sličnu situaciju imaju sa agencijom “Barcino Tours”.

Udruženje potrošača “Efektiva” na svojoj fejsbuk stranici objavilo je upozorenje građanima da ne uplaćuju aranžamane kod agencije “Barcino”, jer Udruženju uveliko stižu žalbe prevarenih putnika.

“Ljudi, konstanto dobijamo žalbe na Barcino Tours agenciju. Naplate aranžman, otkažu ga, a pare ne vraćaju ili pošalju putnike, a na destinaciji čeka ljuti Grk kome nisu platili smeštaj.

Na APR-u stoji da im je polisa osiguranjaistekla 1. oktobra.

Vodite računa, ne uplaćujte aranžmane kod njih!”, upozorila je Efektiva.

Ispod objave na fejsbuk stranici, pojedini su iznosili svoja loša iskustva, pa je jedna korisnica istakla da su prevareni za letovanje u Turskoj i da već dva meseca “biju bitku “ sa agencijom.

Druga korisnica je uputila savet da se “odmah angažuje advokat” i podelila svoje iskustvo da joj je agencija vratila novac u roku od sedam dana.

Građani su prenosili i svoje razgovore sa vlasnicima apartmana u Grčkoj, koji su otkrili da im agencija „Barcino“ nije uplatila ni dinar.

Tako je jedan od komentatora rekao da je imao sreću što je odseo kod “razumne” vlasnice i zapitao se kako li bi  prošao da je umesto nje, kako je napisao “bila neka nadrndana i besna Grkinja”.

Efektiva: Pritužbe smo dobijali tokom celog leta, a sada su učestale

Dejan Gavrilović iz “Efektive” za Nova.rs kaže da za sve što su do sada objavili na društvenim mrežama imaju dokaze u vidu prepiski oštećenih građana sa agencijom.

On je istakao i da su kao Udruženje za zaštitu potrošača dobijali pritužbe tokom celog leta, a da su sada, na kraju sezone, prijave učestale.

“Ljudi su nam se javljali zbog nesaobraznih putovanja. Agencija im je prodala jedno, a na terenu je bilo drugo. Sada se javljaju putnici koji su imali septembarska putovanja i koji su u potpunosti isplatili svoje letovanje, a vlasnici apartmana su im rekli da smeštaj nije plaćen. Imamo neke ljude koji će da pokrenu tužbe, jer putovanje nije realizovano, a agencija odbija da im vrati novac”, rekao je Gavrilović i dodao da su od svojih sagovornika dobili informacije da je agenciji “Barcino Tours” istekla polisa osiguranja, te da su to odmah, kao Udruženje zvanično prijavili nadležnoj inspekciji i Ministarstvu turizma.

Iz Turističke inspekciji “Efektivi” su odgovorili da je “pokrenut postupak inspekcijskog nadzora kod predmetne turističke agencije”.

Za Dejana Gavrilovića ovakav odgovor je, kako kaže, neozbiljan.

“Mi smo tražili da inspekcija proveri o čemu se radi i odmah reaguje, kako bi sprečili agenciju da dalje obmanjuje građane. Smešno je, valjda uvidom u svoju bazu, odmah mogu da vide da li neko ima garanciju putovanja ili ne. Ako nema, gubi licencu. Oni sada svojim nečinjenjem, faktički, desetak dana dozvoljavaju da agencija vara putike. Ako nema polisu osiguranja, a nastavlja da radi, onda je to varanje putnika. Kažem, ako je to slučaj, a sve to može vrlo brzo da se proveri”, zaključio je Gavrilović.

O svemu što je Udruženje “Efektiva” objavilo na društvenim mrežama, Nova.rs je poslala pitanja agenciji “Barcino Tours”. Međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare