PLAČU I VRIŠTE ZBIJENE JEDNA UZ DRUGU Prvi snimak devojaka koje su oteli teroristi u Izraelu, niko ne zna šta će biti sa njima

Društvenim mrežama deli se snimak na kojem se navodno vide izraelske devojke koje su oteli pripadnici militantne grupe Hamas, nakon što je u subotu započeo infiltracije oružanih grupa i masovni raketni napad na južni i centralni deo Izraela.

Najmanje 600 ljudi je ubijeno u Izraelu nakon masovnog raketnog napada na južni i centralni deo zemlje, a desetine civila i vojnika su uzeti za taoce,preneo je CNN pozivajući se na izraelske odbrambene snage.

Na kratkom snimku vidi se grupa od oko 20 devojaka iz Izraela koje su hamasovci uzeli za taoce. Vidno uplašene, devojke su se pribile jedna uz drugu dok se čuje kako blizu njih odjekuju pucnjevi i eksplozije, anaoružani pripadnik Hamasa čuva ih u ispražnjenoj prostoriji.

Vidi se i kako devojke odjednom ustaju, uznemirene, da bi usledio veći udar nakon čega se čuje plač i vriska od straha usled njegove jačine.

https://x.com/pluton45873221/status/1711012954596884761?s=46

Nije poznato gde se devojke nalaze, odnosno gde je nastao snimak.

„Gardijan“ navodi da je Hamas odveo u Gazu do 100 izraelskih taoca, među kojima žene i decu, što uveliko komplikuje izraelsku vojnu operaciju da ih oslobodi.

Dok se pojavljuju šokantni snimci uplašenih izraelskih vojnika i civila – od kojih su jedni krvavia drugi sa pokrivenim glavama i zavezanim rukama – koje odvode militantni Hamasa, njihova sudbina i lokacija postali su jedno od najhitnijih pitanja za vojne planere, navodi „Gardijan“.

Izrael će „uraditi sve“ da oslobodi i vrati taoce koji su odvedeni u Gazu, rekao je CNN-u u nedelju portparol izraelskih odbrambenih snaga major Doron Spilman.

– Imamo muškarce, žene, decu i bake koje sede u Gazi u nekom podrumu. Ono što mogu da vam kažem je da nećemo stati dok ne iscrpimo sva moguća sredstva (njihovog povratka). Nećemo ostaviti nijednu osobu iza i uradićemo sve da se to ostvari – rekao je on tokom intervjua u Sderotu.

Spilman je dodao da izraelske snage „pokušavaju daeliminišu infrastrukturu Hamasa što je moguće efikasnije“.

Dok je u Izraelu stradalo najmanje 600 ljudi, 370 Palestinaca ubijeno je u protekla 24 sata, među kojima i 20 dece, kako je u nedelju reklo palestinsko Ministarstvo zdravlja. Hamas je preuzeo odgovornostza napade na Izrael, koji je proglasio ratno stanje i pokrenuo kontranapad. 

Nakon napada Hamasa, Izrael je započeo odmazdu, pogađajući Gazu i sravnjujući stambene zgrade u velikim eksplozijama, dok je premijer Benjamin Netanijahu upozorio da se zemlja suočava sa “dugim i teškim ratom” protiv Palestine. On je reporterima u nedelju ujutro rekao da je Izrael sada započeo “ofanzivnu fazu”.

Sve o aktuelnim dešavanjima u vezi sa sukobom pročitajte u našem blogu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare