Bebe iz Niša se takmičile u puzanju: Maleni Uroš odneo pobedu, a evo koliko mu je trebalo do cilja

Dvodnevnim druženjem sa mališanima u parku Svetog Save niška Opština Medijana je obeležila dečiju nedelju, a „Medijana za bebu više“ počela je u petak, kada su se bebe takmičile u puzanju

Na jubilarnoj 10. Manifestaciji „Medijana za bebu više“ bebe su se takmičile u najbržem puzanju do cilja, održane su i brojne radionice poput crtanja po licu, oslikavanja čaša, izrade narukvica, safari i gusarske igre, uz druženje sa likovima iz omiljenih crtanih filmova, a iz niške Opštine Medijana kažu da im je cilj da ih bude više i pozvali su na proširenje porodice. Zbog velikog interesovanja, kako su najavili, druženje za najmlađe organizuju i u petak, 13. oktobra, u Svetosavskom parku.

Dvodnevnim druženjem sa mališanima u parku Svetog Save niška Opština Medijana je obeležila dečiju nedelju, a „Medijana za bebu više“ počela je u petak, kada su se bebe takmičile u puzanju.

– Pobedu je odneo 16-omesečni Uroš Trajković i na cilj stigao za 11,13 sekundi, za njim Vukašin Janković (10 meseci) za 13,85, dok je treće mesto pripalo Dunji Zanft (10 meseci), koja je na cilj stigla za 16,03 sekundi – navode iz Medijane.

I stariji su imali zanimljive aktivnosti, poput radionica oslikavanja lica i čaša, pravili su i narukvice prijateljstva, a potom imali safari i gusarske igre, kao i kuglanje i dekorisanje balonima, a posetili su ih i kostimirani junaci omiljenih crtanih filmova Pepa Prase, Mini i Miki Maus i Spajdermen.

U subotu su mališani pravili i džinovsku tortu od kutija, igrali golf na travi, a tog dana „posetili“ su ih Čejs iz Patrolnih šapa, princeze, meda Vini Pu i njegov drugar tigar.

Deca su takođe imala priliku i da jašu konje, zahvaljujući Udruženju Zooplanet.

Da je cilj ove manifestacije „da ih bude više“ i da im je pronatalitetna politika prioritet, rekao je predsednik Opštine Nebojša Kocić, uz podatak koliko su do sada para iz budžeta izdvojili za rođenje dece.

– Od početka godine odobrena su sredstva za 31 dete, koje je prvo rođeno u nedelji, po 120.000 dinara za treće dete u porodici, kojih je bilo 61 i za četvrto odobrena su četiri zahteva od po 150 hiljada jednokratno – naveo je Kocić.

Ove godine novac daju i za 4. i 5. dete u porodici, a Kocić je rekao i da razmišljaju i o novim merama.

Podsetio je da finansiraju i veštačku oplodnju za oko 20 bračnih parova, ali da ne odbijaju ni ako ih ima više, ukoliko ispunjavaju uslove, kao i da novac dobijaju i uspešni i talentovani učenici i studenti.

Najavio je i da će Opština sarađivati sa Fondacijom porodice Ršumović i Akademijom „Saradnici sunca“.

– Od 13. do 15. oktobra, GO Medijana omogućiće da 18-oro dece iz hraniteljskih porodica i dvoje pratioca, otputuju u Sopot i tamo borave u kampu, pod nazivom „Akademija – idem i ja“, gde će pored raznovrsnih aktivnosti i druženja u prirodi, učestvovati u radionicama Ljubivoja Ršumovića i Mozgaonicama Uroša Petrovića – najavljuju.

Iz Opštine Medijana su najavili da će zbog velikog interesovanja organizovati druženje za najmlađe u Svetosavskom parku i u petak, 13. oktobra od 11 do 14 sati.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare