Navijači AEK-a se oglasili zbog transparenta „Kosovo je Albanija“: „Sramota, preduzećemo drastične mere“

Navijači AEK-a iz Atine oglasili su se zvaničnim saopštenjem zbog sramnog transparenta koji je istaknut na stadionu u Atini na meču Lige Evrope protiv Ajaksa, gde je pisalo „Kosovo je Albanija“.

Ovaj transparent izazvao je gnev u samom AEK-u, koji se saopštenjem ogradio od sramnog transparenta i poručio da će počiniocima biti zauvek zabranjen ulazak na stadion.

Sada su se oglasili i pripadnici najvatrenijih pristalica AEK-a, Original 21 i ističu da je ovo delo pojedinaca od kojih se ograđuju. Istakli su da je ovo sramota i da će ubuduće preduzeti žestoke mere, da se nešto slično više nikada ne ponovi.

– Stojimo kategorički iza ovoga kao Original 21 i kategorički i navodimo da je postavljanje transparenta nacionalističkog sadržaja koji se našao na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa delo nekoliko pojedinaca i ni na koji način ne izražava stavove i mišljenja Originala 21. Istorijsko poreklo tima koji obožavamo kao i životni odnos ORIGINAL 21 bez pregovora prema bilo kom obliku fašizma našu GREŠKU čini još većom i dužni smo da joj stanemo na kraj.

– Osuđujemo upravo ovaj transparent, tražimo iskreno izvinjenje organizaciji AEK-a za bilo kakve probleme koje je ovaj transparent napravio i što je zbog našeg nemara, makar i na kratko vreme, bio postavljen u našoj zoni odgovornosti. Iskreno se izvinjavamo svim navijačima našeg tima koji su se osećali isto kao i mi. Sramota! Najodlučnije izjavljujemo da ćemo preduzeti drastične mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

Podsetimo, AEK je već identifikovao navijače koji su držali transparent i zauvek im zabranio ulaz na stadion.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare