Holanđani sve pakuju Pankovu: Redaru povredio glavu i slomio lakat!

Holanski mediji posle incidenata u Alkmaru tvrde da su predstavnici kluba iz Varšave odgovorni za haos.

Fudbaleri Legije, Radovan Pankov (28) i Žozue (33) i dalje su u pritvoru zbog haosa koji se dogodio posle utakmice AZ-a i poljskog tima u 2. kolu Lige konferencija (1:0).

Srbin i Portugalac reagovali su zbog grubosti domaće policije ispred stadiona u Alkmaru, kada su pendrecima i štitovima krenuli na čelnike kluba i predsednika Darijuša Mioduskog, nakon čega su izvedeni iz autobusa i uhapšeni.

Povodom toga se podigla i velika prašina u Poljskoj, reagovao je i državni vrh predvođen premijerom Mateušom Moravjeckim, a sada su svoje viđenje ove napete situacije dali i Holanđani.

„Prema prvim informacijama, Pankov i Žozue su nameravali da uđu u autobus posle meča, ali ih obezbeđenje nije pustilo. Nakon pokušaja da provale i nasilno otvore vrata, došlo je do koškanja i tuče. U toj gužvi jedan redar je udaren, dobio je potres mozga i prelom lakta. Prebačen je hitno u bolnicu, a potom su pmenuti igrači uhapšeni“, navodi portal „Voetbalzone“.

S druge strane, novinar „Fakta“, Tomaš Debek tvrdi da je policija bila izuzetno agresivna.

– Oni koji su trebali da održe red i mir bili su zapravo agresivna strana. Jedan od bezbednjaka je nasrnuo na Pankova, koji ga je potom odgurnuo. On je pao na zemlju i udario glavom o zid. Ubrzo je po društvenim mrežama počela da se širi informacija kako je taj redar dobio teške povrede, ali čudno kako je s obzirom na to odmah ustao, ponovo nasrnuo na Srbina i okačio mu se oko vrata – izjavio je Debek.

Portparol Legije, Bartoš Zaslavski, otkrio je da je već obavljen razgovor sa predstavnicima Evropske fudbalske unije (UEFA).

– Nikada nismo naišli na ništa slično, ne samo na evropskim utakmicama, nego i u domaćim takmičenjima. Policija bi trebala da bude tu da štiti i brani, a ne da napada. Nema reči da se opiše ono što se dogodilo i šta smo doživeli. Rečeno mi je da je već održan sastanak organizatora i ljudi iz UEFA. Klub je izneo svoj stav o tome što se desilo. Niko nas još nije kontaktirao za izjave, ali uskoro i to očekujemo – objasnio je Zaslavski. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare