UŽAS NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Dečak (9) smrskao glavu mačetu, grupa roditelja upozorava da je to novi Kosta

Grupa roditelja, uznemireni zbog nasilništva, i u strahu da se ne desi nova tragedija, kao što su bile u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, pozvali su i policiju koja je pokrenula postupak

U beogradskom naselju Bežanijska kosa grupa roditelja i dece jako je uznemirena zbog nasilništva jednog devetogodišnjeg dečaka. U strahu da se ne desi nova tragedija, kao što su bile u OŠ Vladislav Ribnikar i u okolini Mladenovca, pozvali su i policiju koja je pokrenula postupak.

– Sinoć je dečak od 10 godina ubio mače koje njegovo drugari gaje u ulazu do mog tako što mu je lupao glavu o beton. Mače ima mesec dana.Roditelji su se sinoć okupili i zvali policiju. Policajci su napravili izveštaj i krenuće postupak. Komšije su uznemirene, govore kako je to novi Kosta K. (decak koji je 3. maja u OŠ Vladislav Ribnikar usmrtio devetoro drugara i čuvara škole Dragana Vlahovića – prima.aut), jer ide u školu i druži se sa decom koja čuvaju mače, a onda ga je ubio na zverski način – priča za Republiku jedna od uzmemirenih majki. 

A žena koja je zatekla krvavi prizor priznaje da ne zna da li je više tužna ili besna:

 Od sinoć ne mogu sebi da dođem, od kada sam našla mače koje u šaku stane, mače koje su deca iz zgrade hranila na špric, vodili kod veterinara, nađem mrtvo. Nađemo i snimak na kome se vidi da ga smišljeno ubija kamenom, degeneriok od devet, deset godina! Imamo ime i adresu, a ima i policija jer je sve prijavljeno! Na ovome nećemo stati, jer ne želimo još neki Mladenovac i Ribnikar. Ne znam da li sam više tužna ili besna. 

Grupa roditelja u strahu da se ne ponovi tragedija iz OŠ Vladislav Ribnikar

Navode i da su policajci bili zgroženi kada su videli šta je dečak uradio. 

Snimak je već počeo da se deli i na društvenim mrežama, gde ljudi ne kriju razočaranost u (ne)moć sistema da reaguje i zaštiti, najpre decu, od nasilnika vršnjaka: 

– Kakvu to decu gaje u svojim kućama? … Kako okreću glavu kad vide da im je dete nasilno i zašto? ZAŠTO je procedura privođenja takve dece promenjena, zašto su policiji vezane ruke, zašto više nema popravnih domova?

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare