KRVAVI MILIONI! Zvicer sejao smrt tražeći novac i drogu „škaljaraca“, udovica nosila stotine hiljada evra na TAJNE LOKACIJE?

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer tražio je likvidacije visokopozicioniranog „škaljaraca“ Mila Radulovića Kapetana, ali i Damira Hodžića, jer je smatrao da su najbliži saradnici tada već ubijenog Alana Kožara i da znaju gde je taj Baranin sakrio novac i drogu, navodi se u optužnici crnogorskog Specijalnog tužioca.

Osim Zvicera, koji je u bekstvu i označen je kao organizator grupe, prema pisanju Vijesti, na optužnici je još 30 saradnika te kriminalne grupe među kojima su i Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, kojima se već sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za sedam likvidacija. Osim ubistva Radulovića i Hodžića, na teret im je stavljena i likvidacija Hodžićevog zeta Adisa Spahića, frizera koji nije imao dosije, ali je kobnog dana dovezao Hodžića na sastanak.

Iznuđivali

Podsetimo, Alan Kožar koji je bio jedan od visokopoziconiranih „škaljaraca“ ubijen je na grčkom ostrvu Krf 23. jula 2020. Šest meseci ranije, u Atini su ubijeni njegovi prijatelji Igor Dedović i Stevan Stamatović koji su važili za jednog od vođa i istaknutog člana istog klana.

Kapetanov telefon 

Namamili Lazara Vukićevića

Veljko Belivuk i Marko Miljković, i ostali optuženi za otmicu i ubistvo Kapetana, kako se sumnja, preko njegovog Skaj telefona namamili su Lazara Vukićevića da dođe u kuću u Ritopeku. Ubili su ga istog dana kada je Radulović otet, 14. oktobra. Navodno, sa Kapetanovog telefona su mu u porukama poslali sliku vezanog Belivuka i on je prihvatio da sam dođe u kuću strave. Na isti način, pokušali su da prevare i Aleksandra Šarca, ali on nije naseo, ali je kasnije ubijen u Tržnom centru „Ušće“ u Beogradu.

Tri meseca posle likvidacije na Krfu, u Crnoj Gori 14. oktobra 2020. oteti su Radulović, Hodžić i Spahić. Njih je namamio Zvicerov rođak, Radoje Živković koji je u međuvremenu uhapšen zbog učešća u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i u pritvoru je u Istanbulu.

– Hodžić i Spahić ubijeni su istog dana u Stanjevića Rupi u Spužu, a Radulović je odatle prebačen u Kotor gde je držan sve do 21. decembra 2020, gde je posle dva meseca zlostavljanja i mučenja ubijen, a od njega su iznuđivane informacije o novcu i drogi – navodi se u optužnici.

Crnogorsko tužilaštvo sumnja da je motiv odbeglog vođe „kavčana“ Radoja Zvicera da naredi svom rođaku Živkoviću, Belivuku i Miljkoviću da otme muče i ubiju osim novca i droge za koju je verovao da su je „škaljarci“ sakrili, bio i mržnja prema pripadnicima konkuretntske grupe, kao i uspostavljanja prevlasti u kriminalnom miljeu.

Radoje Zvicer u bekstvu
Radoje Zvicer u bekstvufoto: Printscreen, Shutterstock

Egzekutori 

Zvicer imao dve grupe za likvidacije

U optužnici crnogorskog tužilaštva navodi se da je Radoje Zvicer angažovao dve grupe ubica iz Srbije da „love“ „škaljarce“ u Crnoj Gori. Za njihovo prebacivanje u Crnu Goru, kako se navodi, zadužio je Slobodana Kašćelana.

– Kašćelanu je preko kriptovane Skaj aplikacije saopštio da je u Srbiji „obezbedio“ dve grupe ubica, a potom tražio da ih neko preveze od granice sa Srbijom do štek-kuća na Žabljaku. U tužilačkom aktu piše da su identifikovali jednu grupu ubica i da su je činili Belivuk, Miljković i Janković, a da su u drugoj bili za sada neidentifikovani pripadnici tog klana, iz Srbije, čiji nadimci su Kortez, Rosi i Dom – navod se u optužnici. Zvicer je, tvrde tužioci, Kašćelanu rekao da su obe grupe krenule iz Beograda prema Crnoj Gori, da će 12. oktobra u kasnim večernjim satima biti na granici.

Kapetan i Miljković
Kapetan i Miljkovićfoto: printscreen

– Okrivljeni Zvicer je Radulovića, Hodžića i Spahića smatrao najbližim saradnicima prethodno ubijenog, jednog od vođa suprotstavljene kriminalne organizacije Alana Kožara i verovao je da znaju gde je pokojni Kožar sakrivao novac i drogu – navodi se u optužnici koju prenosi crnogorski portal.

Ugušili ga

Inače, tokom istrage protiv ove kriminalne grupe saslušana je i Kapetanova udovica S. R. – Ona je potvrdila da je posle nestanka supruga sa njegovog mobilnog telefona dobijala zahteve da donosi novac i da je na lokaciju koja joj je rečena odnela iz više navrata nekoliko stotina hiljada evra kao i dva skupocena sata – otkrili su ranije izvori iz istrage.

Radulovića su, dva meseca kasnije ubili tako što su ga ugušili stezanjem omče od produžnog kabla oko vrata.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/ Ekipa Kurira)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare