SKANDALOZAN SNIMAK ZGROZIO SRBIJU: Influenser šamarao devojčicu i dečaka – roditelji OGORČENI! (VIDEO) (VIDEO) 

Snimak na kojem mladi pevač i tiktoker Svetozar Igić, naročito popularan kod dece, šamara dečaka i devojčicu uznemirio je i zabrinuo mnoge roditelje u Srbiji!

Na Instagram storiju jedne tiktokerke nedavno je objavljen video-zapis sa opisom „Lepo njima, lepo njemu“, na kojem se Igić na ovaj način „igra“ s njenim sinom i ćerkom sa opaskom: „Sviđa vam se!“

Redakciji Kurira javilo se nekoliko zabrinutih roditelja, koji su ogorčeni zbog ponašanja ovog i nekih drugih influensera i tiktokera čije snimke na internetu gledaju i njihova deca.

– Truju nam decu i promovišu skup život, neke druge vrednosti, skupa kola, drogu, pesme koje pljuju po ženama, ali ovo je prešlo granicu. Videla sam snimak tiktokera Svetozara Igića kako šamara decu i još podstrekuje na „sviđa vam se“, užasnuta sam činjenicom da me je moje dete malopre udarilo uz objašnjenje da je to videlo na Tiktoku. Taj dečko koristi svoju slabu popularnost daprezentuje nasilje – uznemirena je jedna majka.

šamar, Tik Tok
foto: Printskrin

Dodala je i da ima onih koji promovišu nemoralne vrednosti, te da je među njima influenser Aleksandar Mojić Mojke, za koga ona tvrdi da na Onli fans nalogu objavljuje neprikladne fotografije.

Roditelji koji su se javili Kuriru pozivaju na odgovornost tiktokere i influensere koji omladini prezentuju loše modele ponašanja.

– Često snimci koje oni objavljuju na pravi pogled deluju bezazleno, ali neki od njih im šalju poruku da je nasilje prihvatljivo – reči su jednog roditelja.

Influenseri neretko promovišu neprimeren sadržaj, novac, prostakluk, golotinju, pa i nasilje, s druge strane ima i dobrih profila, koji su edukativni za decu, te ne bi bilo loše da se oni čije kanale prate mladi ugledaju na njih.

šamar, Tik Tok
foto: Printskrin

Sagovornici Kurira napominju da je teško kontrolisati sadržaj koji deca gledaju, ali da ga ipak treba ograničiti. Podsećaju i na to da svaka osoba koja nešto promoviše treba za to i da snosi odgovornost.

– Važno je da roditelji s decom razgovaraju i imaju otvoren odnos, da im deca kažu šta gledaju, da se stvori taj odnos poverenja. Kada roditelj sazna šta dete gleda, da razgovara o tome. Koliko god nešto može biti predstavljeno kao smešno, deci se mora staviti do znanja da nije smešno. Što se tiče tiktokera i influensera koji skupljaju lajkove na takve stvari, to treba prijaviti, krenuti od policije. Pored toga, na mrežama postoji i opcija gde se može prijaviti neprimeren sadržaj – navela je za Kurir Dragana Soćanin iz udruženja Roditelj.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare