Pobeda! Šok na Zapadu, kako je Putinu ovo uspelo?! Nemci van sebe zbog neverovatnih poteza Rusije!

Zapad je razočaran zbog neuspeha politike izolacije ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je novinar Gabor Štajngart u članku za nemački magazin Fokus.

„Stvari idu dobro – ali ne za Zapad, već za Vladimira Putina. Ruska ekonomija je pokazala visok stepen otpornosti pod pritiskom zapadnih sankcija, tranzicija sa mirnodopske na vojnu ekonomiju je uspela, a front podrške Ukrajini sa Zapada se urušava“, navodi se u članku.

Prema Štajngartovim rečima, Rusija, suprotno svim prognozama, očekuje ekonomski rast od 1,5 odsto. Ekonomski uspesi zemlje i snažna pozicija ruskog predsednika trebalo bi, prema novinaru, da nateraju Zapad da izvuče „razočaravajuće zaključke“ o efikasnosti svoje politike.

Novinar je primetio da Zapad nije bio u stanju da oslabi poziciju Vladimira Putina, da ga izoluje u međunarodnoj areni i da ga vojno porazi. Sve ovo, po njegovom mišljenju, znači da se bliži diplomatsko rešavanje ukrajinskog sukoba.

Nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Rusiju, što je dovelo do povećanja cena struje, goriva i hrane u Evropi i Sjedinjenim Državama. Kako je naglasio Vladimir Putin, restriktivne mere su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare