UŽIVO VUČEVIĆ Ukoliko dobijemo naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđemo na KiM, VS će takav zadatak izvršiti

* General Mojsilović i ja danas ćemo se baviti samo činjenicama, saradnja sa Kforom je dobra

* Vodi se sistematska kampanja protiv Vojske Srbije i razmeštanja njenih jedinica na teritoriji Srbije, rekao je Vučević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraćaju se iz Doma Vojske povodom događaja u Banjskoj i laži koje je izrekao ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaj Svečlja.

– Genereral Mojsilović i ja danas ćemo se baviti samo činjenicama – rekao je Vučević naglašavajući da je saradnja sa Kforom dobra u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom SB UN 1244, te da Srbi koji žive u južnoj pokrajini protiv toga nema ništa.

– Svih ovih godina trupe Kfora nikada nisu prešle na teritoriju uže Srbije, niti je to Vojska Srbije učinila bez dozvole Kfora. Vojska Srbije nikada nije prekršila nijedan sporazum i ovo nisu tehničke već suštinske informacije.

– Vodi se sistematska kampanja protiv Vojske Srbije, protiv njenog razmeštanja na teritoriji Srbije – rekao je on i naglasio:

– Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju Kosmeta, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti – naglasio je Vučević dodavši da bi takav eventualni zadatak bio profesionalno izvršen i svakako unapred najavljen Kforu jer mi ništa ne radimo iza leđa.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare