UŽIVO NAČELNIK GŠ MOJSILOVIĆ: Nije bilo NIKAKVOG formalnog povećanja borbene gotovosti, obuke terorista, niti govora o upadu

* General Mojsilović i ja danas ćemo se baviti samo činjenicama, saradnja sa Kforom je dobra

* Vodi se sistematska kampanja protiv Vojske Srbije i razmeštanja njenih jedinica na teritoriji Srbije, rekao je Vučević i dodao: Ukoliko dobijemo naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđemo na KiM, VS će takav zadatak profesionalno izvršiti

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obraćaju se iz Doma Vojske povodom događaja u Banjskoj i laži koje je izrekao ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaj Svečlja.

– Genereral Mojsilović i ja danas ćemo se baviti samo činjenicama – rekao je Vučević naglašavajući da je saradnja sa Kforom dobra u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom SB UN 1244, te da Srbi koji žive u južnoj pokrajini protiv toga nema ništa.

– Svih ovih godina trupe Kfora nikada nisu prešle na teritoriju uže Srbije, niti je to Vojska Srbije učinila bez dozvole Kfora. Vojska Srbije nikada nije prekršila nijedan sporazum i ovo nisu tehničke već suštinske informacije.

– Vodi se sistematska kampanja protiv Vojske Srbije, protiv njenog razmeštanja na teritoriji Srbije – rekao je on i naglasio:

– Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju Kosmeta, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti, uspešno i profesionalno – naglasio je Vučević dodavši da bi takav eventualni zadatak bio profesionalno izvršen i svakako unapred najavljen Kforu jer „mi ništa ne radimo iza leđa“.

General Mojsilović: Nije bilo formalnog povećanja borbene gotovosti

Načelnik GŠ general Milan Mojsilović rekao je da ga čudi „zabrinutost“ iz Prištine kada nije bilo nikakvog povećanja formalnog povećanja borbene gotovosti.

Dodao je da nije bilo nikakvog obučavanja nikakvih terorističkih snaga niti ikakvog upada na teritoriju Kosova.

– Ja 37 godina nosim uniformu i smatram da imam nekakvog vojničkog iskustva – rekao je Mojsilović i naglasio da je VS zvanična i ozbiljna institucija te da nikakvog govora o obučavanju nekakvih terorista i nekakvom upadu na KiM nije bilo, te da takvi navodi vređaju inteligenciju.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare