IZVELA OPASNU AKROBACIJU KOJA ODUZIMA DAH! Čudesna Simon Bajls ispisala istoriju: Prva žena koja se usudila OVO da uradi! (VIDEO)

Čudesna američka gimnastičarka Simon Bajls ispisala je istoriju, pošto je postala prva žena koja je uspela da izvede „Juričenko dvostruki premet“ na međunarodnom takmičenju.

Četvorostruka olimpijska šampionka, koja se zbog problema sa mentalnim zdravljem povukla nakon Olimpijskih igara u Tokiju, nakon dvogodišnje pauze vratila se u velikom stilu i svojom izvedbom oduševila čitavu planetu.

Na Svetskom prvenstvu u Antverpenu ova čudesna devojka izvela je opasnu akrobaciju koja do sada nije viđena u ženskoj gimnastici na velikim takmičenjima.

Reč je o „dvostrukom premetu Juričenko“, koji su do sada uspevali da izvedu samo najhrabriji muški takmičari.

Tanka je granica između uspeha i ozbiljne povrede kada je reč o ovoj akrobaciji. Najmanja greška i takmičar će pasti na glavu ili vrat. Zbog toga su retki oni koji se usude da izvedu ovaj potez.

„Ljudi moraju da shvate da je to možda i poslednji put da su imali priliku da vide ovakav potez u svom životu od žene gimnastičarke. Zato mislim da moraju to da cene“, rekao je trener Loran Landi nakon spektakularne izvedbe Simon Bajls.

Amerikanka je osvojila 15.266 bodova, što je verovatno jedan od najviših rezultata na takmičenju, na bilo kom događaju. Imala je fantastičan rezultat iako joj je oduzeto pola boda jer je trener Landi satao na strunjaču, spreman da pomogne ako nešto pođe po zlu.

Inače, Svetsko prvenstvu u Antverpenu je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare