Bolji posao od Zvezde uradio jedino Panatinaikos: Evroliga samo Grke vidi ispred Ivanovićeve ekipe

Od Crvene zvezde se ove sezone u Evropi očekuje mnogo i to nisu samo njihove ambicije, već ih i Evroliga vidi kao tim koji se uz Panatinaikos najviše pojačao tokom prelznog roka.

Mnogo je bilo priče o Zvezdinom prelaznom roku, pošto je Duško Ivanović u klub doveo neka od najzvučnijih pojačanja u istoriji. Tako su se crveno-beli našli u tekstu na Evroliginom sajtu među pet klubova koji su uradili najbolji posao ovog leta.

5. Efes

Efes je dve godine zaredom bio na krovu Evrope (2021. i 2022.), a ovog leta se oprostio od Ergina Atamana, trenera sa kojim je napravio uspeh i Vasilija Micića, plejmejkera koji ih je u najboljim danima predvodio.

Erdem Džan, koji je prošle sezone igrao finale Evrokupa sa Turk Telekomom, sada je na klupi ovog tima. U pitanju je terener koji je godinama radio sa Željkom Obradovićem, najboljim strategom u istoriji evropske košarke.

Kao Micićeva zamena je stigao Darijus Tompson. On bi sa Šejnom Larkinom i Vilom Klajburnom trebalo da bude jedan od najjačih aduta ovog tima.

Derek Vilis i Tajrik Džons takođe su letos stigli i na njih se ozbiljno računa.

4. Olimpija

Nikola Mirotić je najjače pojačanje milanskog tima, koji će igru u značajnoj meri formirati oko njega.

Maodo Lo i Aleks Pojtres su takođe važne nove nade, a mnogo se očekuje i od najboljeg mladog centra u Evropi Ismaela Kamagatea.

Ako budu mogli da računaju na Šavona ŠildsaOlimpiju vide kao kandidata za finalni turnir.

3. Fenerbahče

Fenerbahče je prošle sezone stao korak pre finalnog turnira, ali ove želi da ide do kraja. Ovo će biti druga sezona za Dimitrisa Itudisa na čelu tima, čiji su apetiti porasli.

Njihova ideja je bila da naprave tim sa prošlogodišnjim jezgrom. „Zvezda u usponu“ Jam Madar odlučio je da dođe u njihove redove, kao i Sertač ŠanliJorgos Papajanis i Nejt Sestin.

2. Crvena zvezda

Duško Ivanović je poptuno promenio ekipu u odnosu na prošlu godinu.

Fakundo Kampaco i Luka Vildosa, koji su bili nosioci tog tima, otišli su iz kluba, a stiglo je čak deset odličnih pojačanja.

Jago dos Santoš, Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Giedraitis, Nemanja Bjelica igrači su koji su obukli crveno-beli dres i zbog kojih se veruje da je pred beogradskim timom sjajna sezona.

Svi su se trudili da se pojačaju, ali niko nije uradio posao kao Panatinaikos. Sa najvećim budžetom poslednje decenije, atinski zeleni su imali odrešene ruke da naprave svoj tim za velika dela.

Dovođenje trenera Ergina Atamana je bio prvi potez na koji su se odlučili, a su podigli buru, pošto su doveli 11 sjajnih pojačanja.

Kao nomba je odjeknula vest da im iz NBA ligestiže Huango Ernangomes.

Kostas Slukas je došao iz Olimpijakosa. Vildosa iz Zvezde, Matijas Lesor i Joanis Papapetru iz Partizana. Tu nije bio kraj Džerijan GrentDinos Mitoglu i Kostas Adetokumbo su još obukli zeleni dres.

Sva dešavanja u Evroligi pratite u posebnoj kategoriji na Sportalu.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare