Na Terazijama otvorena 24. Rolerijada: Porodični praznik na ulicama Beograda

„Lepo je videti ovoliko dece, najmlađih Beograđana, koji će učestovati u trkama“

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović svečano je danas na Terazijama otvorila 24. Rolerijadu PLUS 2023.

Pred velikim brojem Beograđana, roditelja i dece, ali i gostiju našeg grada, „Rolerijada“ je održana pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i

omladinu, kao i Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Vesna Vidović je istakla da je „Rolerijada“ postala tradicionalna manifestacija, kao i da je vremenom prerasla u pravi porodični praznik na centralnim ulicama Beograda.

„Danas šaljemo zaista divnu sliku sa Terazija. Lepo je videti ovoliko dece, najmlađih Beograđana, koji će učestovati u trkama. Rolerijada je između ostalog i takmičarska manifestacija pa je jedan od ciljeva formiranje takmičarskog duha kod dece. Ipak, još je važnije da se deca i roditelji druže i kvalitetno provedu vreme napolju. Svaki učesnik Rolerijade je pobednik i ostaje nam samo da uživamo. Želim da naglasim da je Grad Beograd uvek tu za naše najmlađe, briga za njih je uvek prioritet i tako će biti i u budućnosti“, rekla je Vesna Vidović.

Ukupno je održano devet trka, a najveće interesovanje izazvale su masovne trke na rolerima i trotinetima. Manifestacija je bila podeljena u četiri zone – „London“, Trg Nikole Pašića, Terazije i Andrićev venac.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare