Poznati hrvatski trener nahvalio Grobare, pa dodao: „Večiti su finansijski zdravi, blago Srbiji što ima Miška“

Zanimljive reči poznatog srpskog trenera

Slaven Rimac je jedan od svojih najvećih trenerskih uspeha postigao 2014. godine kada je sa ekipom Cibone osvojio titulu ABA lige.

Sada je pričao o stanju u regionu, pa je spomenuo i večite Partizan i Crvenu zvezdu.

– Oni su otišli u neku dimenziju više, koja je jako dobra za njihov sport i njihove navijače. Partizan ima 25.000 ljudi na utakmicama, ali opet nisam siguran koliko je to dobro za njihove igrače ako su na parketu petorica Amerikanaca. Svaki taj skupoceni Amerikanac zatvara mesto domaćem igraču. Zvezda i Partizan prate trendove klubova koji su ipak finansijski zdravije oblikovani. Ali imaju vojsku navijača iza sebe i konkurentni su u Evroligi. Za njihovu košarku to dobro, ali nisam siguran da li je i za mlade igrače – rekao je Rimac.

Potom se i okrenuo Mišku Ražnatoviću, našem najpoznatijem menadžeru, koji ima veliki uticaj na razvoj naših košarkaša i košarke.

– Osim toga, Srbi imaju Miška Ražnatovića koji gura mlade igrače, ima svoj klub i uvek napravi jako dobru selekciju. On je veliki generator talenta, iako kod nas ima malo drugačiju reputaciju. Ali pitanje je šta bi bilo s Ivišićima, Jelavićem, Matkovićem, Rudanom, da nisu napredovali kod njega – dodao je poznati hrvatski trener.

UDARNA VEST.(Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare